Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Hannu Huovila / TVO

OL3.
Lajinsa viimeinen? Noin neljäkymmentä kansanedustajaa toivoo, että Olkiluoto 3 jäisi viimeiseksi ydinvoimalaksi.Hannu Huovila / TVO

Lajinsa viimeinen? Noin neljäkymmentä kansanedustajaa toivoo, että Olkiluoto 3 jäisi viimeiseksi ydinvoimalaksi.

Ydinvoimakriittiset kansanedustajat järjestäytyivät yli puoluerajojen

8.2.2010 13.24

Lasse Leipola

Eduskunnassa perustettiin viime viikolla ydinvoiman lisärakentamista vastustava verkosto. Järjestöön on liittynyt noin neljäkymmentä kansanedustajaa. Mukana ovat kaikki vihreät kansanedustajat sekä edustajia kaikista muista puolueista kokoomusta lukuun ottamatta.

”Kokoomuksessakin on epäilijöitä sekä niitä, jotka suosisivat mieluummin bioenergiaa, joten kyllä sieltäkin varmaan joku jossain vaiheessa tulee mukaan”, sanoo vetovastuuseen valittu keskustan kansanedustaja Timo Kaunisto.

Kauniston mukaan verkosto haluaa osoittaa, ettei uusista ydinvoimaloista päättäminen ole mikään läpihuutojuttu.

”Paljon on tullut kyselyitä siitä, miten aiomme toimia ja miten toimintaan voi liittyä mukaan. Lisäksi jotkut ydinvoimamyönteiset kansanedustajat ovat olleet kiinnostuneet saamaan asiasta lisää tietoa”, Kaunisto sanoo.

Verkoston tavoittaana on välittää informaatiota Suomen energiapolitiikan vaihtoehdoista. Verkosto aikoo myös järjestää aiheesta seminaarin, jonka valmistelu aloitetaan tällä viikolla.

ydinvoima 
Viite