Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Yhteisvastuukeräys
Auta. Yhteisvastuukeräyksen teemana on tänä vuonna maahanmuuttajien työllistyminen.

Auta. Yhteisvastuukeräyksen teemana on tänä vuonna maahanmuuttajien työllistyminen.

Yhteisvastuukeräys on herättänyt kyselyjä ja epäilyjä

2.2.2009 13.41

Noora Jussila

Sunnuntaina käynnistyneen Yhteisvastuukeräyksen teemana on tänä vuonna maahanmuuttajien työllistyminen.

Keräyksen yhtenä tavoitteena on saada kansalaisia pohtimaan omia asenteitaan ja ennakkoluulojaan. Keräysjohtaja Tapio Pajusen mukaan keräyksen teemaan on suhtauduttu ennakkoluuloisesti.

"Olemme saaneet kyselyitä siitä, miksi maahanmuuttajat ovat keräyksen teemana kun kantaväestölläkin on ongelmia. Olemme kuitenkin saaneet myös poikkeuksellisen paljon myönteisiä kommentteja," Pajunen sanoo.

Pajusen mukaan Yhteisvastuukeräyksen teema on valittu keräyksen periaatteen mukaisesti.

"Pyrimme aina olemaan heikompien puolella ja kohdistamaan avun heille jotka ovat eniten avun tarpeessa. Maahamuuttajien asema työmarkkinoilla on tällä hetkellä äärimmäisen tukala. Ongelmana ovat kovat työmarkkinat ja työnantajien asenteet," Pajunen sanoo.

Vähemmistövaltuutettu Johanna Suurpään mukaan apu tulee tarpeeseen, sillä varsinkin vallalla olevassa taloustilanteessa maahanmuuttajien on vaikea työllistyä.

"Maahanmuuttajien työllistyminen ei tietenkään ole ensisijaisesti hyväntekeväisyyden huolenaihe, mutta kyse on pysyväisluonteisesta tarpeesta," Suurpää sanoo.

"Yhteisvastuukeräyksellä on ennenkin saatu tuloksia aikaan tällä saralla. Esimerkiksi Pakolaisneuvonta ry on saatu pystyyn Yhteisvastuukeräyksen avulla. Tämä on hyvä ponnahduslauta."

Lisäksi keräys antaa Suurpään mukaan lisää huomiota asialle.

"Kirkko tavoittaa sellaisiakin suomalaisia, jotka eivät muuten ole aktiivisesti kohtaamassa maahanmuuttajia. Viesti siitä, että kirkkoa kiinnostaa yhtenä kohteena maahanmuuttajien ongelmat, on tärkeä."

Yhteisvastuukeräys kestää huhtikuuhun asti. Se on järjestetty vuodesta 1950 lähtien.




Viite