Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Marta Ramoneda / Greenpeace

Camp Nou.
Puhtauden puolesta. Greenpeace vaatii Adidakselta sitoutumista päästöttömyyteen.Marta Ramoneda / Greenpeace

Puhtauden puolesta. Greenpeace vaatii Adidakselta sitoutumista päästöttömyyteen.

Yllättävä mielenilmaus Barcelonan ja Realin ottelussa – jatkui tänään Vantaalla

18.8.2011 11.20

Lasse Leipola

Ympäristöjärjestö Greenpeace yllätti eilen keskiviikkona FC Barcelonan kotistadionilla Camp Noulla. Järjestö heijasti ottelun alla ja sen jälkeen stadionin seinään Adidaksen logon ja tekstin ”veden saastuminen ei ole reilua peliä”.

Kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta, kun Greenpeace kampanjoi näyttävästi jalkapallo-ottelussa. Viime toukokuussa Greenpeace vei Italiassa Serie A -otteluun suuren, ydinvoimaa vastustaneen banderollin.

Eilen esillä olleen kampanjan tavoitteena on saada urheiluvaatteiden valmistaja Adidas poistamaan vaarallisten kemikaalien päästöt tuotannostaan. Muun muassa Nike ja Puma sitoutuivat puhtaaseen tuotantoon heinäkuussa vastauksena Greenpeacen aihetta käsitelleeseen raporttiin.

Adidas koki tappion kilpakumppanilleen myös kentällä, sillä Niken sponsoroima FC Barcelona voitti Adidaksen sponsoroiman Real Madridin kaksiosaisessa kohtaamisessa yhteismaalin 5–4.

”Adidaksen ei pidä olla pahoillaan. Nyt on palattava kentälle ja sitouduttava myrkyllisten kemikaalien nollapäästöihin”, kommentoi Greenpeacen koordinaattori Martin Hojsik järjestön tiedotteessa.

Suomessa Adidakseen kohdistuva mielenilmaus järjestettiin tänään torstaina Adidaksen tehtaanmyymälän luona Vantaalla.

vaateteollisuus 




Viite