Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Ympäristöhallintoon kohdistuvat leikkaukset suututtavat taas

1.6.2012 14.09

Lasse Leipola

Suomen luonnonsuojeluliitto tyrmää vuosia 2013–2016 koskevan valtiontalouden kehysesityksen, jossa leikattaisiin ympäristöhallinnon rahoitusta.

”Ympäristöviranomaiset ovat tukalassa tilanteessa. Kaivosbuumi on tuonut ELY-keskusten ja aluehallintovirastojen viranomaisille niin paljon lisää velvollisuuksia ettei niiden ympäristöresursseja voi enää leikata”, toiminnanjohtaja Eero Yrjö-Koskinen sanoo järjestön tiedotteessa.

Järjestö muistuttaa, että ympäristörahoituksen osuus budjetissa on Suomessa vain 0,6 prosenttia, joka vähemmän kuin millään muulla OECD-maalla. Kehyksessä kaavaillut leikkaukset pudottaisivat osuuden 0,4 prosentiin.

”Kun ympäristöhallinnon kuristamisen ohella ympäristöjärjestöjenkin rahoitus on heikossa tilassa, vaarantuvat samalla myös kansalaisyhteiskunnan mahdollisuudet tarkkailla ympäristöä pilaavia toimijoita ja heitä valvovia viranomaisia”, Yrjö-Koskinen sanoo.

Ympäristöhallinnon rahoista väännettiin viimeksi viime syksynä, jolloin neuvoteltiin tämän vuoden budjetista. Silloin suurimmilta leikkauksilta vältyttiin.

luonnonsuojelu  ympäristöhallinto 




Viite