Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Olkiluoto blockade 2011 (Flickr, Creative Commons)

Työmaan turvana? Poliisi oli näkyvästi läsnä vuoden 2011 Olkiluoto Blockadessa.Olkiluoto blockade 2011 (Flickr, Creative Commons)

Työmaan turvana? Poliisi oli näkyvästi läsnä vuoden 2011 Olkiluoto Blockadessa.

”Poliisi tulee puuttumaan tien tukkimisyrityksiin”

10.8.2012 9.56

Lasse Leipola

Satakunnan poliisi varoittaa huomenna lauantaina järjestettävään Olkiluoto Blockade -mielenosoitukseen osallistuvia katkaisemasta Olkiluotoon johtavaa tietä ja kehottaa muita ihmisiä varautumaan tilapäisiin häiriöihin ja viiveisiin.

”Mielenosoitukseen voi liittyä kukin haluamallaan tavalla, myös ilman osallistumista kansalaistottelemattomuuteen. Aseiksi luokiteltavat varusteet on syytä jättää kotiin. Mielenosoitus on päihteetön. Kaikenlaista väkivaltaa, seksismiä, rasismia ja provosointia vältetään”, tapahtuman sivuilla opastetaan.

Viime vuoden tapahtumassa poliisi otti kiinni noin 50 mielenosoittajaa, koska nämä yrittivät tukkia liikenteen työmaalle. Poliisin mukaan eri nettisivuilla on tänäkin vuonna kehotettu mielenosoittajia ja muita tapahtumaan osallistuvia katkaisemaan Olkiluotoon johtava tie ja sille johtavat tiet eri keinoin.

”Olkiluodontie on ainoa tie lukuisille asunnoille ja kesäasunnoille. Viikonloppunakin Olkiluodon ydinvoimala-alueella työskentelee yli tuhat ihmistä”, poliisi toteaa tiedotteessaan ja muistuttaa, että Olkiluodontie on myös pelastustie, joka on pidettävä kulkukelpoisena kaikissa tilanteissa.

”Edellä mainittujen syiden vuoksi poliisi tulee puuttumaan tien tukkimisyrityksiin ja toivoo, että mielenosoittajat eivät 'blokkaa' Olkiluotoon johtavia tietä.”

Poliisi lupaa varmistaa mielenosoittajille mahdollisuuden lain turvaaman kokoontumisvapauden käyttämiseen sekä mielenosoitukseen.




Viite