Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Borssikeitto

2.4.2008 16.30

Saara Törmä

Borssikeitto borisee, balalaikka bauhaa.

Neljälle

  • 1 litra vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 1 laakerinlehti
  • 8 maustepippuria
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/4 kaali
  • 1 sipuli
  • 100 g juuriselleriä
  • 1 palsternakka
  • 1 porkkana
  • 3 keskikokoista punajuurta
  • loraus öljyä
  • 1/2 dl sitruunamehua
  • 1 rkl vehnäjauhoa
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1/2 tl rouhittua mustapippuria
  • suolaa
  1. Pane litra vettä tulelle ja lisää veteen liemikuutio, laakerinlehti ja maustepippurit.
  2. Hienonna valkosipuli ja suikaloi kaali, kuorittu sipuli, juuriselleri, palsternakka ja porkkana ohuiksi suikaleiksi ja lisää liemeen.
  3. Suikaloi kuoritut punajuuret ja kuumenna pannulla loraus öljyä. Paista punajuurisuikaleita öljyssä muutama minuutti, ja lisää niiden joukkoon sitruunamehu sekä vehnäjauhot.
  4. Paista vielä viitisen minuuttia, lisää sitten punajuuret keittoon ja jätä se hiljakseen kiehumaan.
  5. Kun keitto on kiehunut noin tunnin, lisää hunaja, tomaattipyree ja mustapippuri. Lisää suolaa maun mukaan. Jos mahdollista, jätä keitto vielä porisemaan hiljakseen.
  6. Tarjoa keiton seurana smetanaa, kermaviiliä tai tofukermaviiliä.


Lisää aiheesta:



Viite