Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
Paras, litteä puolukkapiirakka
5.9.2007 21.31
Saara Törmä
Pohja
-
3 dl vehnäjauhoja
-
½ dl fariinisokeria (tiivis
-
mitallinen)
-
125 g voita huoneenlämpöisenä
Täyte
-
8 dl (noin 400 g) puolukoita
-
1 ½ dl fariinisokeria (tiivis mitallinen)
-
¾ dl peruna- tai maissitärkkelysjauhoja
-
25 g voita sulatettuna
-
1 rkl vaniljasokeria
-
1 tl kanelia
-
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
-
Vuoraa halkaisijaltaan 26-senttinen irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat.
-
Sekoita kaikki pohjataikinan aineet keskenään ja painele taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille.
-
Sekoita täytteen aineet kulhossa. Survo puolukoita hiukan.
-
Paista pohjaa ensin ilman täytettä viitisen minuuttia.
- Kaada täyte pohjalle ja tasoita. Paista piirakkaa vielä noin 55 minuuttia.
-
Anna piirakan jäähtyä, kunnes täyte on asettunut. Tarjoa sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.