Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Paras, litteä puolukkapiirakka

5.9.2007 21.31

Saara Törmä

Pohja

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl fariinisokeria (tiivis
  • mitallinen)
  • 125 g voita huoneenlämpöisenä

Täyte

  • 8 dl (noin 400 g) puolukoita
  • 1 ½ dl fariinisokeria (tiivis mitallinen)
  • ¾ dl peruna- tai maissitärkkelysjauhoja
  • 25 g voita sulatettuna
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Vuoraa halkaisijaltaan 26-senttinen irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat.
  3. Sekoita kaikki pohjataikinan aineet keskenään ja painele taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille.
  4. Sekoita täytteen aineet kulhossa. Survo puolukoita hiukan.
  5. Paista pohjaa ensin ilman täytettä viitisen minuuttia.
  6. Kaada täyte pohjalle ja tasoita. Paista piirakkaa vielä noin 55 minuuttia.
  7. Anna piirakan jäähtyä, kunnes täyte on asettunut. Tarjoa sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.


Lisää aiheesta:



Viite