Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Amerikkalainen banaanileipä

Saara Törmä

Banaanileipä.
Tämäkö leipää? Banaanileipä on todellisuudessa kakku.Saara Törmä

Tämäkö leipää? Banaanileipä on todellisuudessa kakku.

16.3.2010 13.56

Saara Törmä

Jos keittiön nurkassa kyhjöttää kasa parhaat päivänsä nähneitä banaaneja, tee amerikkalaista banaanileipää.

  • 4 dl banaania survottuna
  • 1 ½ dl öljyä
  • 1 dl hedelmäsokeria
  • ½ dl kasvismaitoa, luomumaitoa tai vettä
  • 4 dl (täysjyvä)vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl saksanpähkinöitä rouhittuna
  • ½ dl peruna- tai maissitärkkelysjauhoja
  • 2 tl kardemummaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • 1/2 tl suolaa
  1. Voitele ja jauhota pitkulainen leipävuoka.
  2. Kuori nelisen banaania. Survo banaanit haarukalla ja mittaa sosetta tarvittavat 4 dl.
  3. Lisää banaanin joukkoon öljy, sokeri ja maito.
  4. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, peruna- tai maissitärkkelysjauhot, pähkinät, kardemumma, vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola.
  5. Kaada banaaniseos jauhojen joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi.
  6. Kumoa taikina vuokaan.
  7. Paista leipää 175-asteisessa uunissa noin 50 min, kunnes leivän keskelle työntämääsi tikkuun ei tartu enää taikinaa.

Erityisen herkullista on, kun paahdat banaanileipäviipaleita paahtimessa ja voitelet leivät.




Viite