Kolmen maidon kakku
13.11.2009 13.42
Saara Törmä
Pastel de tres leches eli kolmen maidon kakku kruunaa meksikolaisen illan.
Kakku
- 4 luomumunaa
- 2 dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 1/2 dl luomu- tai kasvismaitoa
Kostea kuorrutus
- 1 1/2 dl vettä
- 50 g voita
- 1 dl sokeria
- 2 1/2 dl maitojauhetta
- 2 dl luomukermaa
- (1 rkl tummaa rommia)
- Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Kuvan vuoan koko on 20x30cm.
- Erota munista keltuaiset ja valkuaiset.
- Mittaa puolet sokerista valkuaisten ja puolet keltuaisten joukkoon.
- Sekoita kolmannessa kulhossa jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe.
- Vatkaa valkuaisia, kunnes vaahto on sitkeää ja kiiltävää, noin 10 minuuttia.
- Vaahdota keltuaisseos.
- Vatkaa keltuaisseoksen joukkoon jauhot ja maito.
- Lisää valkuaisvaahto keltuaisseokseen pienissä erissä. Sekoita taikina tasaiseksi varovasti nostellen.
- Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes kakun keskelle työnnettyyn tikkuun ei tartu enää taikinaa.
- Anna kakun jäähtyä täysin ja pistele sitten sen pinta haarukalla.
- Tee kuorrutus. Kiehauta kattilassa vesi, voi ja sokeri.
- Siirrä kattila syrjään ja mittaa joukkoon maitojauhe. Tasoita seos sauvasekoittajalla.
- Kaada joukkoon kerma (ja rommi), kun maitotahna on vähän jäähtynyt. Tasoita seos jälleen.
- Kaada kuorrutus kakun päälle. Peitä kakku ja anna sen tekeytyä kylmässä vähintään muutaman tunnin ajan.
Kakun seurana on tapana tarjota kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä
sekä hedelmiä. Kotimaiset puolukat ajavat asian. Kakku säilyy
jääkaapissa noin neljä päivää.