Tomaattisalsa
13.11.2009 13.29
Saara Törmä
Pico de gallo eli tomaattisalsa yhdistää raikkaita makuja ja piristää tacoja.
- 700 g tomaatteja (sekalaisen värisiä)
- 1+1 tl suolaa
- 1 punasipuli
- 1–2 tuoretta chiliä
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 ruukku korianteria silputtuna*
- 2 rkl limetin mehua
- 1 rkl sokeria
- Kuutioi tomaatit ja siirrä ne lävikköön.
- Ripottele tomaateille 1 tl suolaa ja anna ylimääräisen nesteen valua tomaateista kymmenen minuutin ajan.
- Kuori ja silppua punasipuli. Halkaise chili, poista siemenet ja silppua malto. Silppua tai purista valkosipulinkynsi.
- Sekoita kaikki salsan aineet kulhossa, lisää loput suolasta. Anna makujen tasaantua jääkaapissa muutaman tunnin ajan.
* Jos et pidä korianterista, vaihda se basilikaan.