Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Kaatojournalismin ruumiita

8.10.2009 15.11

Jukka Vahti

  • Jaakko Lassila erosi Kansallis-Osake-Pankin johtajan tehtävästä lokakuussa 1991. Tapauksessa oli kyse niin sanotuista Kouri-kaupoista, joissa sijoittaja Pentti Kouri toimi välikätenä Kopin ja Suomen yhdyspankin väliseen valtataisteluun liittyvissä sijoituksissa. Kyseessä oli Suomen ensimmäinen tapaus, jossa median painostus johti merkittävän yrityspomon eroon.
  • Arja Alho erosi valtiovarainministerin tehtävästä 1997, kun paljastui, että hän oli hyväksynyt demaritoveri Ulf Sundqvistille määrättyjen vahingonkorvausten pienentämisen yhdeksästä miljoonasta markasta hieman yli miljoonaan. Aiemmin tiedotusvälineet eivät olleet keskittyneet vastaavalla voimalla yksittäisen poliitikon henkilökohtaisiin päätöksiin.
  • Anneli Jäätteenmäki erosi pääministerin tehtävästä 2003. Ratkaisevat paljastukset Irakgateksi ristityssä tapauksessa teki Iltasanomien silloinen toimittaja Pekka Ervasti, joka sai käsiinsä keskustan työvaliokunnan pöytäkirjan. Pöytäkirja todisti, että Jäätteenmäellä oli salaista kirjallista tietoa pääministeri Paavo Lipposen Yhdysvaltojen Irak-politiikasta käymistä keskusteluista.




Viite