Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Asema

Asema-näyttö.
Energiaopas. Aseman laitteet auttavat säästämään sähköä ja keskittämään kulutusta niihin hetkiin, jolloin sähkö on halvimmillaan.Asema

Energiaopas. Aseman laitteet auttavat säästämään sähköä ja keskittämään kulutusta niihin hetkiin, jolloin sähkö on halvimmillaan.

Nämä suomalaisyritykset valittiin cleantechin lupaavimmiksi

7.2.2012 9.40

Lasse Leipola

Kahdeksan suomalaisyritystä on valittu TOP25-listalle, jolta valitaan Nordic Cleantech Open -palkinnon voittaja. Listan on koostanut joukko sijoittajia, teollisuusvaikuttajia ja asiantuntijoita.

”Listan yrityksistä löytyvä innovaatio ja bisnespotentiaali on huikea. Monet maailman menestyvimmistä yrityksistä on rakennettu taloudellisesti vaikeina aikoina – uskon, että joistain näistä yrityksistä voidaan sanoa samaa muutaman vuoden kuluttua”, sanoo toimitusjohtaja Alexander Bigge Lidgren Nordic Cleantech Openin tiedotteessa.

Suomalaisyrityksistä listalle pääsivät langattomia sähkönsäästöratkaisuja kehittävä Asema Electronics, bio- ja kierrätysmateriaaleja valmistava Ekolite, pumppu- ja tuuletinjärjestelmien energiatehokkuutta parantava Enercomp, jätteenkeräystä optimoiva Enevo, teollisuudessa energiaa säästäviä kemikaaleja valmistava MetGen, nesteiden hallintaa teollisuudessa helpottava Numcore, hiukkastunnistimia valmistava Pegasor ja tuhkan hyödyntämistä kehittävä Ultranat.

”Esimerkiksi Numcoren ja Pegasorin ratkaisut yhdistävät innovatiivisella tavalla ICT-osaamista ympäristöteknologiaan, minun nähdäkseni Suomella on tällä alueella erityisen paljon annettavaa” arvioi kansallisen ympäristöteknologiaklusterin ohjelmajohtaja Mika Sulkinoja Lahden tiede- ja yrityspuistosta.

cleantech 




Viite