Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Suomalaista cleantechia vauhditetaan nyt lupauksien voimalla

4.4.2012 12.47

Lasse Leipola

Suomen edelläkävijyyttä ympäristöliiketoiminnassa edistetään työ- ja elinkeinoministeriön ja Tekesin uudessa hankkeessa organisaatioiden välisillä haasteilla.

”Haastamme kaikki toimijat mukaan lupausprosessiin, sillä vain kansallisella yhteistyöllä Suomi nostetaan Cleantechin kärkimaaksi. Esimerkiksi monessa kunnassa on jo hyvää toimintaa. Nyt sitä on mahdollista esitellä lupausten muodossa ja sitoutua kansalliseen tavoitteeseemme”, elinkeinoministeri Jyri Häkämies sanoo asiasta annetussa tiedotteessa.

”Konkreettinen esimerkki haasteeseen osallistuvan toimenpiteestä voisi olla asteittainen siirtyminen sähköautoihin, joiden edellyttämän infrastruktuurin kehittämiseen myös TEM ja Tekes panostavat parhaillaan kymmeniä miljoonia euroja. Toinen tärkeä aihe voisi olla laajemmin miettiä luovasti, miten vientiin tähtääville Cleantech-yrityksille saadaan kotimarkkinareferenssejä julkisten hankintojen avulla.”

Lupausprosessin ensimmäisessä vaiheessa mukaan haastettiin ministeriöt sekä julkisen sektorin organisaatioita. Annetut lupaukset julkistetaan 6. kesäkuuta.

Ensimmäiset lupaukset

  • TEM lupaa edistää Suomen nousua kestävän talouden, vihreän kasvun ja Cleantech-liiketoiminnan edelläkävijäksi rohkeilla ja älykkäillä ratkaisuilla. Tavoitteena on Suomi, joka on maailman eturintamassa ympäristöystävällisessä, resurssi- ja materiaalitehokkaassa taloudessa.
  • Tekes lupaa vauhdittaa kestävää kasvua tukevaa innovaatiotoimintaa suuntaamalla rahoitusta sellaisille aihealueille, jotka rakentavat kestävää taloutta Suomeen ja tarjoavat suomalaisyrityksille merkittäviä uudistumisen ja kasvun mahdollisuuksia.

cleantech 




Viite