Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Vanhanen syyttää Yleä pääministerin kaatoyrityksestä

8.10.2009 16.19

Jukka Vahti

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk) syyttää Yleisradiota "erikoisesta menettelystä" ja yrityksestä kaataa pääministeri Silminnäkijä-ohjelman esittämien väitteiden vuoksi.

"Tämä on ollut erittäin raskas prosessi. Selvästi tällä vihjailulla yritettiin kaataa pääministeri", Vanhanen sanoi eduskunnassa torstaina.

Vanhanen pitää lautakasakohua omalta osaltaan selvitettynä TM Rakennusmaailma-lehden tekemän tupatarkastuksen jälkeen. Lehden valitsemat asiantuntijat tekivät eilen katselmuksen Vanhasen talossa ja vahvistivat tänään lausunnossaan, että talosta ei löytynyt väitettyjä materiaaleja.

Pääministerillä ei ole enää vaateita Yleisradion suuntaan.

"Ei pääministeri voi vapaiden tiedotusvälineiden toimintaan puuttua millään tavalla. Ei minulla ole mitään odotuksia, neuvoja tai toiveita heidän suuntaansa."

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli on toistuvasti vaatinut Yleisradion pääjohtajaa Mikael Jungneria vastuuseen, jos Silminnäkijä-ohjelman väitteet Vanhasen saamista rakennustarvikkeista osoittautuvat vääriksi.

Vanhanen myös sanoi pitävänsä talon rakennukseen liittyviä väitteitä huomattavasti vakavampana asiana kuin kysymykset hänen roolistaan Nuorisoasuntosäätiön puheenjohtajana.




Viite