Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Veteraanit vetoavat Obamaan: Vaihdetaan öljysodat biopolttoaineisiin

26.7.2012 11.11

Lasse Leipola

Yhdysvaltojen on vähennettävä riippuvuuttaan ulkomaisista fossiilisista polttoaineista. Tätä vaatii arvovaltainen joukko eläkkeelle jääneitä kenraaleita ja amiraaleja, jotka ovat lähettäneet entisen republikaanisenaattori John Warnerin johdolla presidentti Barack Obamalle ja maan kongressiedustajille avoimen kirjeen.

"Niin pitkään, kun Yhdysvaltojen ja maailmantalouden turvallisuus riippuu herkillä alueilla tuotetusta öljystä, armeijamme on jatkettava vaarallisia tehtäviä vapaan maailmankaupan ja energiaturvallisuutemme vuoksi", kirjeessä todetaan.

Allekirjoittajat muistuttavat myös, että maan puolustusministeriö, joka on 300 000 barrelin päiväkulutuksella yksi maailman suurimmista öljynkäyttäjistä, on hyvin altis öljyn hinnan vaihteluiden aiheuttamalle epävarmuudelle.

"Puolustusministeriö on vastannut näihin riskeihin voimallisesti parantamalla ajoneuvojen polttoainetehokkuutta ja energiatehokkuutta, lisäämällä uusiutuvan energian käyttöä sekä kehittämällä biopolttoaineita", allekirjoittajat muistuttavat.

Kirjeen viesti on suunnattu erityisesti kongressiedustajille, jotka ovat käyneet kesän aikana kovaa vääntöä siitä, pitäisikö maan armeija velvoittaa käyttämään halvinta polttoainetta.

Uutistoimisto Reutersin mukaan laivasto näytöksessä käytetty puolet fossiilista ja puolet biopohjaista polttoainetta sisältävä sekoitus maksoi noin 3,25 euroa litralta.




Viite