Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Wired: Yhdysvaltain armeijalta aiotaan viedä biopolttoaineet

15.5.2012 8.54

Lasse Leipola

Yhdysvaltain puolustusvoimien biopolttoainekokeilu uhkaa tyssätä. Teknologialehti Wired kertoo verkkosivuillaan, että asevoimista vastaava valiokunta – ja erityisesti sen republikaaniedustajat – on edellyttämässä puolustusministeriötä hankkimaan aina vain halvinta polttoainetta. Tämä käytännössä tarkoittaisi ainakin lähitulevaisuudessa pelkästään fossiilisia polttoaineita.

Yhdysvaltain laivasto on yksi biopolttoaineiden sotilaskäytön edelläkävijöistä. Sen on määrä järjestää kesäkuussa Havaijilla kaksipäiväinen Suuri Vihreä Laivasto -näytös, jossa laivojen ja lentokoneiden käyttämästä polttoaineesta puolet on bioperäistä.

Laivaston tavoitteena on saada yli puolet energiastaan muualta kuin öljystä vuoteen 2020 mennessä. Suunnitelma voi kuitenkin kaatua, jos puolustusministeriö velvoitettaan hankkimaan edullisinta polttoainetta.

”Suurelle Vihreälle Laivastolle” on jo ostettu 12 miljoonalla dollarilla yhteensä 1,7 miljoonaa litraa muun muassa jäterasvoista valmistettua biopolttoainetta. Tavanomainen polttoaine olisi ollut noin neljä kertaa edullisempaa.




Viite