Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Anni Sinnemäki tyrmää keskustatunnelin: ”Kukaan, joka tuntee liikenneinvestointeja ei voi pitää tätä kannattavana.”

13.9.2019 16.13

Sammeli Heikkinen

”Valtavan iso ja kallis investointi, joka ei tuottaisi juuri mitään hyötyä. Se lisäisi autoilua jonkin verran, lisäisi päästöjä ja vähentäisi joukkoliikenteen käyttöä jonkin verran. Se ei lisäisi keskustan elinvoimaa, mutta tuhoaisi peruuttamattomasti kaupunkikuvaa”, tiivistää apulaispormestari Anni Sinnemäki (vihr.) näkemyksensä keskustatunnelisuunnitelmasta.

Sinnemäki johtaa kaupunkiympäristölautakuntaa, joka käsittelee tunnelisuunnitelmaa tiistaina.

Apulaispormestari Sinnemäen vastuualueena on juuri Helsingin kaupunkiympäristö, mutta keskustatunnelin valmisteluun hän ei ole osallistunut.

Sinnemäki sanoo, ettei hänen mielestään tunnelin vastustaminen vaadi edes erityisesti vihreyttä, vaikka periaatteellisestikin 1,3–1,4 miljardin investointi päästöjä lisäävään hankkeeseen tuntuu selvästi väärältä.

”Kukaan, joka tuntee liikenneinvestointeja ja osaa lukea lukuja, ei voi pitää tätä kannattavana. Näin valtavan summan investoiminen vaikutuksiltaan näin vähäpätöiseen hankkeeseen ei ole mitenkään järkevää. Sillä tavalla tämä ei ole vihreiden kysymys.”

Kaupunkiympäristölautakunta saa tiistaina eteensä pohjaesityksen siitä, että tunnelin rakentamisen selvittämistä jatketaan. Sinnemäen mielestä keskustatunnelin jatkoselvittelylle ei ole enää tarvetta, vaan hankkeen perusfaktat käyvät hyvin ilmi jo nykyisistä selvityksistä.

”Ne eivät siitä jatkoselvityksillä muiksi muutu.”

Sinnemäen mielestä nyt pitäisikin irrottaa Helsingin kävelykeskustan suunnittelu ”hypoteettisesta miljardihankkeesta”. Samalla ydinkeskustan jakelululiikenteen helpottamista voitaisiin alkaa suunnitella jo olemassa olevaan huoltotunneliin nojautuen.

Kävelykeskustaa voidaan rakentaa pala palalta.

”Siinä on se hyvä puoli, että voidaan aina katsoa, miten kaupunki toimii muutoksen jälkeen. Hyvää kävely-ympäristöä ja kaupunkiympäristöä pitää tehdä myös muualle kuin keskustaan. Joka puolelle kaupunkia.”

kuntapolitiikka  liikenne  Helsinki  Vihreät Haluatko lukea lisää Lankaa? Tilaa nyt uusi viikoittainen uutiskirje täältä.

Vihreä Lanka 3/2019

Lue

Vihreä Lanka

3/19


Sisällysluettelo
Anna palautetta


Twitter

Graafisia maailmanselityksiä -teksti
Hiilen monta hintaa (Lasse Leipola / Iiro Törmä)

Kuva: Pekka Sauri