Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Iiro Törmä

Atte Harjanne
Ilmastotieteellä on tilausta myös politiikassa. Ilmastonmuutosta työkseen tutkiva Atte Harjanne äänestettiin eduskuntaan.Iiro Törmä

Ilmastotieteellä on tilausta myös politiikassa. Ilmastonmuutosta työkseen tutkiva Atte Harjanne äänestettiin eduskuntaan.

Vihreä tutkija yllätti Helsingissä: ”Hienoa, että ilmastopolitiikalla ja tieteellä pääsee eduskuntaan”

15.4.2019 1.09

Jenni Leukumaavaara

Vihreiden tulevassa eduskuntaryhmässä on todennäköisesti kolme miestä ja seitsemäntoista naista. Ensikertalaisena eduskuntaan nouseva Atte Harjanne on yksi kolmesta miehestä.

Puoliltaöin vaalien ratkettua Harjanne kerää onnitteluhalauksia ja selaa vielä kännykästään tuloksia.

”Siinä vaiheessa kun ennakkoäänet lävähtivät tiskiin, alkoi näyttää hyvältä. Tiesin, että kampanja meni hyvin. Mutta onhan tässä epätodellinen olo, että näinkö tosiaan kävi”, Harjanne naurahtaa.

”Hienoa, että ehdokas jolla kärkenä on ilmastopolitiikka ja tiede nousee eduskuntaan. Se on tavallaan in your face niille, joiden mielestä nämä ovat toissijaisia vouhotuksia. Se on viesti, jota läpimenoni osaltaan kertoo, ja siitä olen onnellinen.”

Harjanne on päivätöissä Ilmatieteen laitoksen tutkijana.


Eduskunnassa Harjanteelle on tärkeää päästä omalla asiantuntemuksella vaikuttamaan ilmastopolitiikkaan sekä tieteen arvon nostoon.

”On hyvä tiedostaa, että itse asiassa tärkeintä ympäristöpolitiikkaa on elinkeinopolitiikka. Siihen haluaisin päästä kiinni.”

Politiikasta Harjanteella on kokemusta Helsingin kaupunginvaltuustosta, johon hänet valittiin viime kuntavaaleissa.

”Olennaista on vaikuttaa eikä kahmia positioita. Olen oppinut jo tähän mennessä valtuutettuna sen, että nämä ovat kaksi hyvin eri asiaa.”

eduskuntavaalit19  Vihreät  atte harjanne Haluatko lukea lisää Lankaa? Tilaa nyt uusi viikoittainen uutiskirje täältä.

Vihreä Lanka 3/2019

Lue

Vihreä Lanka

3/19


Sisällysluettelo
Anna palautetta


Twitter

Graafisia maailmanselityksiä -teksti
Hiilen monta hintaa (Lasse Leipola / Iiro Törmä)

Kuva: Pekka Sauri