Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

4.6.2019

Mikkosen salkku on erityisen painava, sillä siihen kuuluu ilmastotoimien koordinointi kaikkien ministeriöiden kesken. Sisäministeriksi valittu Maria Ohisalo muistutti, että ilmastonmuutos on myös turvallisuuskysymys.

4.6.2019

Antti Rinteen hallitus paikkaa edellisen hallituksen kehitysrahoitukseen jättämää aukkoa. Pekka Haaviston mukaan hallitusohjelman kipeimmät kompromissit tehtiin yritystuissa ja perhevapaissa.

11.1.2019

Vihreät eivät päässeet sopuun esimerkiksi koulutusleikkauksien paikkauksesta ja ympäristölle haitallisten tukien karsimisesta muiden nuorisojärjestöjen kanssa.

1.12.2017

Esimerkiksi ympäristöjärjestöjen pysyviksi tarkoitettuja määrärahoja katoaa hallituksen budjeteista, ilmenee tuoreesta valiokuntamietinnöstä.

11.10.2017

Tavoitteena on laatia suunnitelma, jota tulevatkin hallitukset voivat kannattaa, riippumatta siitä, mitkä puolueet hallituksen muodostavat.

18.6.2015

Tutkijan mukaan hallitusohjelmassa on pohjavire, jossa ”neoliberalistiset näkemykset taloudesta kohtaavat arvokonservatiivisen käsityksen perheestä ja naisen roolista”.

11.6.2015

Tuloeroja mittaava gini-kerroin kasvaa perusporvarihallituksen päätösten myötä merkittävästi. Vielä rajummin kasvaa köyhien vanhusten osuus.

8.6.2015

Perusporvarihallituksen pääministeri Juha Sipilä paljasti viime viikolla suunnitelmansa neljän miljardin euron leikkauksista sosiaalietuuksiin, koulutukseen, terveydenhoitoon ja yritystukiin.

7.6.2015

Mitä tarkoittaa, että kunnat eivät ole jatkossa velvollisia noudattamaan esimerkiksi nuorisolakia ja kirjastolakia? Vihreä Lanka selvitti asian Matti Vanhaselta (kesk), joka johti valmistelua hallitusneuvotteluiden salaisessa työryhmässä.

1.6.2015

Hallituksen veromuutokset hyödyttävät suhteellisesti eniten seitsemänteen ja kahdeksanteen tulokymmenykseen kuuluvia eli niitä, joilla on käytettävissään enemmän rahaa kuin 60–70 prosentilla suomalaisista. Köyhin 20 prosenttia suomalaisista hyötyy veromuutoksista sekä suhteellisesti että euromääräisesti vähiten.

Sivut

Vihreä Lanka 3/2019

Lue

Vihreä Lanka

3/19


Sisällysluettelo
Anna palautetta


Twitter

Graafisia maailmanselityksiä -teksti
Hiilen monta hintaa (Lasse Leipola / Iiro Törmä)

Kuva: Pekka Sauri