Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

26.11.2018

Kestävää ja reilua tulevaisuutta lobbaavan Fingon edessä on heti kiireinen vuosi. Keväällä suomalaiset äänestävät eduskunta- ja europarlamenttivaaleissa.

23.2.2018

Poliittiset päättäjät ovat keskittyneet sammuttamaan tulipaloja ja unohtaneet laajemmat visiot, vaikka niille olisi nyt valtava tarve, paljastaa Sitran tuore selvitys.

17.11.2017

Valtaosa kansainvälisten ilmastokokousten osallistujista ei osallistu varsinaisiin neuvotteluihin. Esimerkiksi Suomesta Bonniin on matkannut varsinaisten neuvottelijoiden lisäksi muun muassa toimittajia, tutkijoita, poliitikkoja sekä erilaisten etujärjestöjen edustajia.

13.10.2017

Kansalaisjärjestöt Open Knowledge Finland ja Avoin ministeriö ovat julkistaneet kansalaisaloitteen, joka pyrkii tekemään lobbauksen läpinäkyväksi. Neljän vuoden taistelussa on ollut absurdejakin piirteitä, kertovat tekijät.

13.10.2017

Vihreiden kansanedustajista Pekka Haavisto, Antero Vartia ja Jani Toivola ottivat vastaan paljon vieraita, mutta Haavisto oli kaikista kansanedustajista omaa luokkaansa. Tiedot perustuvat eduskunnan kävijätietoihin, joita kansalaisjärjestöt Open Knowledge Finland ja Avoin ministeriö ovat tällä viikolla julkistaneet.

28.9.2017

Vihreiden kansanedustajien lobbaritiedot julkistetaan. Kaikista tapaamisista ei kerrota.

23.9.2017

Haaviston mielestä lobbaus tulisi kirjata sen tapahtumispaikasta riippumatta, eli myös eduskunnan ja ministeriöiden tilojen ulkopuolella.

27.3.2017

"En nyt sano, että virkamiehet tanssivat heidän pillinsä mukaan, mutta kyllä se näkyi monesta asiasta, että EK:lla oli suuri valta valmisteluun."

13.2.2014

<p>Kuntaliitto alkaa valmistella pelisääntöjä kunnissa tapahtuvalle lobbaukselle. Kuntien päätöksentekoon yritetään vaikuttaa ennen muuta kaavoituksen ja hankintojen yhteydessä.</p>

11.5.2011

<p>Euroopan parlamentti päätti keskiviikkona lobbareita koskevin sääntöjen tiukentamisesta. Jatkossa mietinnöistä käy ilmi, ketkä lobbarit ovat siihen vaikuttaneet.</p>

Sivut


Myllyteatterin mainos

Vihreä Lanka 4/2019

Lue

Vihreä Lanka

4/19


Sisällysluettelo
Anna palautetta


Twitter

Graafisia maailmanselityksiä -teksti
Hiilen monta hintaa (Lasse Leipola / Iiro Törmä)

Kuva: Pekka Sauri