Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

4.6.2019

Mikkosen salkku on erityisen painava, sillä siihen kuuluu ilmastotoimien koordinointi kaikkien ministeriöiden kesken. Sisäministeriksi valittu Maria Ohisalo muistutti, että ilmastonmuutos on myös turvallisuuskysymys.

18.1.2019

”Viime viikot osoittavat, että aktiivisilla kansalaisilla on kaivoskeskustelussa tärkeä rooli.”

26.5.2015

WWF:n pääsihteeri Liisa Rohwederin mukaan ympäristöministeriön lakkauttaminen oli paljon suurempi uhka kuin ympäristöministerin tehtävien yhdistäminen jonkun toisen ministeriön tehtäviin.

25.5.2015

Ympäristöjärjestöt keräävät pikavauhtia nimiä vetoomukseen, jolla pyydetään hallitustunnustelija Juha Sipilää säilyttämään itsenäinen ympäristöministeriö. Käynnissä olevissa hallitusneuvotteluissa on määrä vähentää ministerien ja ministeriöiden määrää.

20.5.2015

”Suomen luonto tarvitsee nyt puolustajaa enemmän kuin koskaan”, Suomen luonnonsuojeluliiton suojelupäällikkö Leo Stranius sanoo.

23.4.2015

Millainen on uusi hallitus ja millaista ympäristöpolitiikkaa se tekee? Keskusta voitti odotetusti vaalit ja perussuomalaiset hävisi vain vähän. Sdp sai pahan löylytyksen, ja myös vasemmistoliiton vaalitulos oli surkea.

31.3.2015

Kolme entistä ympäristöministeriä, vihreiden Pekka Haavisto, Satu Hassi ja Ville Niinistö, ovat huolissaan ympäristöhallinnon ja luonnonsuojelun tulevaisuudesta Suomessa.

25.8.2014

Maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo haluaa Maaseudun Tulevaisuuden mukaan keskustelua maa- ja metsätalous- sekä ympäristöministeriön siirtämisestä "saman katon alle".

8.5.2013

<p>Hannele Pokka jatkaa ympäristöministeriön kansliapäällikkönä vuoteen 2020 asti. Päätös tehtiin tänään keskiviikkona valtioneuvoston yleisistunnossa. Keskustataustainen Pokka on toiminut tehtävässä vuodesta 2008 lähtien.</p>

13.11.2012

<p>Selvityshenkilöt tarkastelevat Talvivaaran viimeaikaisia ympäristöongelmia ja arvioivat sekä yhtiön että valvontaviranomaisten toimintaa.</p>

Sivut