Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

14.9.2018

Ilmastonmuutoksen vastainen työ etenee kaupunkien, osavaltioiden ja yritysten voimin, vaikka Yhdysvaltain presidentti Donald Trump hangoittelee ilmastotoimia vastaan ja kansainväliset ilmastoneuvottelut etenevät takkuisesti.

30.8.2018

”Näiden sitoumusten potentiaali torjua ilmastonmuutosta on selvä, joten on tärkeää, että niiden toteutumisesta pidetään huolta”, ympäristötieteen apulaisprofessori sanoo.

27.8.2018

Kehitysjärjestöjen rahoituksen osuus jää ensi vuonna alle puoleen aiemmasta. Sen sijaan yrityksien ja kansainvälisten toimijoiden rahoitus on kasvanut viime vuosina.

17.11.2017

Valtaosa kansainvälisten ilmastokokousten osallistujista ei osallistu varsinaisiin neuvotteluihin. Esimerkiksi Suomesta Bonniin on matkannut varsinaisten neuvottelijoiden lisäksi muun muassa toimittajia, tutkijoita, poliitikkoja sekä erilaisten etujärjestöjen edustajia.

6.2.2015

Muun muassa lentoyhtiö Virginin ja elintarvikejätti Unileverin johtajat vaativat kunnianhimoista ilmastosopimusta. Heidän mukaansa liiketoimintaan kohdistuu kohtuuton riski, jos päästöjä ei saada nollaan 2050 mennessä.

29.10.2014

Thaimaalainen Prakanongin tuomioistuin hylkäsi tutkija Andy Hallin kunnianloukkaussyyttet. Oikeudenkäynti liittyy kansalaisjärjestö Finnwatchin vuonna 2013 julkaisemaan raporttiin ananasmehun tuotannosta.

26.7.2011

<p>Intia harkitsee päästöjen suitsimista asettamalla teollisuudelle ympäristöpakotteita. Maan pääministerin mukaan luvassa on "täydellinen muutos".</p>

8.7.2011

<p>Lego on ensimmäisenä suurena leluyhtiönä julkistanut suunnitelman metsäkatoa kiihdyttävien materiaalien poistamiseksi tuotannosta. </p>

8.2.2011

<p>Vihreät yrittäjät vaativat parannusta pienituloisten yrittäjien asemaan. Heidän mukaansa nykyiset perusetuudet kattava perustulo ratkaisisi ison osan myös pienituloisimpien yrittäjien toimeentulon ongelmista.</p>

7.2.2011

<p>Yritykset saatetaan pakottaa kertomaan yhteiskuntavastuullisuudestaan. EU-komissio saattaa toteuttaa kansalaisjärjestöjen vaatimuksen <span style="color: #000000;">yhteiskuntavastuuraportoinnin muuttamisesta pakolliseksi. </span></p>

Sivut


Myllyteatterin mainos

Vihreä Lanka 4/2019

Lue

Vihreä Lanka

4/19


Sisällysluettelo
Anna palautetta


Twitter

Graafisia maailmanselityksiä -teksti
Hiilen monta hintaa (Lasse Leipola / Iiro Törmä)

Kuva: Pekka Sauri