Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Suomi vihertyy keskeltä

22.3.2018

Ilona Helle

Käyttäjän Ilona Helle kuva
Ilona Helle on Jyväskylän valtuustoryhmän puheenjohtaja.

Terveisiä korvesta eli Suomen seitsemänneksi suurimmasta kaupungista, Jyväskylästä!

Vihreät nousi kuntavaaleissa Jyväskylän suurimmaksi puolueeksi. Valtuutettujen määrä tuplaantui. Nyt kun valtuustokautta on kulunut reilu puoli vuotta, on meiltä udeltu, miten vihertyminen näkyy päätöksenteossa.

Valtuustoryhmältämme kysyttäessä esiin nousee yhteistyö. Vahvuutenamme on ollut keskusteleva toimintakulttuuri niin ryhmän sisällä kuin myös muiden ryhmien ja viranhaltijoiden kanssa.

Sujuva, avoin kanssakäyminen luo luottamusta, joka tuo päätöksentekoon tahtoa asettaa yhteisesti hyväksyttyjä tavoitteita.

Olemme aktiivisesti tuoneet esille koulutuksen ja varhaiskasvatuksen teemoja. Voimme olla tyytyväisiä tämän vuoden talousarvioon, jossa aloitteeseemme perustuen vähävaraisten lapsiperheiden iltapäivätoiminnan asiakasmaksut puolitetaan.


Kaupunkistrategiamme päivitettiin syksyllä. Yksi strategian neljästä kärjestä on resurssiviisaus. Se sisältää tavoitteet eheästä yhdyskuntarakenteesta ja kestävästä liikkumisesta, kestävistä, eettisistä ja innovatiivisista hankinnoista sekä hiilineutraalista ja jätteettömästä kaupungista.

Strategian mukaan edistämme kiertotaloutta ja uusiutuvaa energiaa sekä käytämme luonnonvaroja harkiten ja huolehdimme luonnon monimuotoisuudesta. Vihreää kaupunkipolitiikkaa parhaimmillaan, etten sanoisi.


Tämän vuoden ensimmäisessä valtuuston kokouksessa vihreä valtuustoryhmä jätti kolme aloitetta: mikromuovin torjunnasta, asiakasmitoituksesta lastensuojelun avohuollossa ja julkisen terveydenhoidon verkkovälitteisestä vastaanoton hyödyntämisestä. Viimeisessä aloitteessa oli myös piraattipuolue mukana. Ehkä aloitemäärä oli ennätys. Kaikki aloitteet tosin olivat perusteltuja.

Yhdessä, niin me täällä näymme.

Viite