Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Nyt jos koskaan

10.4.2015

Ville Niinistö

Käyttäjän Ville Niinistö kuva

Suomella on edessään iso ja tärkeä arvovalinta nykyisessä taloudellisessa tilanteessa.

Toiset haluavat asettaa julkisen ja yksityisen sektorin vastakkain sekä leikata köyhimpien perusturvasta ja palveluista. Leikkauksia halutaan kohdistaa myös maailman vähäosaisimpiin, siis kehitysyhteistyöhön.

Samat tahot asettavat vastakkain ihmisten ja ympäristön hyvinvoinnin, ikään kuin voisimme luoda kestävää kasvua ja hyvinvointia pilaamalla yhteisen ympäristömme, ainutkertaisen luontomme ja ainoan planeettamme. Meistä tämä ei ole oikea tie.

Vaikeimpina aikoina mitataan päätöksentekijöiden arvot. Emme usko ankeuttamiseen ja kärsimyksen jakamisen tarinaan. Huomisesta pitää tehdä parempi.

Sillä on myös toinen tie: toivon tie. Me vihreät haluamme valita sen. Haluamme luoda suomalaisille toivoa. Suomen taloutta on uudistettava: nostetaan ihmisiä uudistamalla sosiaaliturva perustuloksi, investoidaan uusiin kasvualoihin ja uudistetaan julkinen sektori notkeaksi ja ketteräksi.

Samalla voimme tehdä ympäristön vaalimisesta Suomen menestystekijän ja avaimen elinkeinoelämän edelläkävijyyteen.
Lopettamalla koulutuksen säästöt, sekä koulutuksen tasa-arvoa ja laatua parantamalla, takaamme jokaiselle nuorelle taidot, joilla pärjää huomisen työelämässä ja luomme Suomelle menestystä. Suomi saadaan nousuun uudistamalla, ei leikkaamalla ja kurittamalla.

Tämän linjavalinnan merkeissä sanomme rohkeasti vaalilauseemme: nyt jos koskaan. Nyt jos koskaan on hetki valita tulevaisuuden ja kestävien uudistusten tie.

Vaalikentillä saatu hyvä palaute rohkaisee meitä tässä työssä. Kuten muutama viikko sitten kampanjatilaisuudessa Savonlinnassa, jossa monta kymmentä ihmistä tuli sanomaan minulle: hyvä kun te vihreät olette täällä.

Todella monessa vaalipiireissä se kaivattu lisäpaikka on aivan ulottuvillamme. Kaikki on kiinni viimeisten viikkojen työstä.
Kaikki mahdollisuudet kaikkien aikojen suurimpaan vihreään eduskuntaryhmään ovat olemassa, jos vain jaksamme painaa täysillä loppuun saakka.

Ihmisillä on kiinnostus ja kaipuu vihreisiin arvoihin. Vastataan siihen  huutoon. Viedään viestimme joka paikkakunnalle: Vihreät on tae sille, että Suomea uudistetaan ihmisarvoa ja ympäristöä kunnioittaen. Nyt jos koskaan!

Viite