Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Orjuuden kritiikki

9.2.2015

Alvar Totinen

Käyttäjän Alvar Totinen kuva
Kirjoittaja on alan mies, joka ampuu puskasta, koska se on helppoa.

Lähitulevaisuudessa käy selväksi, että orjuuden salliminen on ainoa taloudellisesti terve ratkaisu. Niinpä köyhimmät kansanryhmät niputetaan uudeksi orjaluokaksi, joka jaetaan tasaisesti tulojen suuruuden mukaan muille ihmisille.

Vapaan Suomen vapaissa tiedotusvälineissä suuri muutos ei tietenkään jää huomiotta.

Helsingin Sanomat pahoittelee ensimmäisessä pääkirjoituksessaan sitä, ettei hallitus ole kyennyt vieläkään riittävän rohkeisiin ja kipeisiin päätöksiin. Toisessa pääkirjoituksessa pohditaan orjuuden vaikutuksia valtion velkasuhteeseen. Nyt-liite tekee nettiin jutun pari päivää somessa kiertäneestä orja-giffistä.

Ilta-Sanomissa Jyrki Lehtola kirjoittaa ironisesti Loirinuotiolla-ohjelmasta ja siitä, miten Vesa-Matti Loirin silmistä vesi valuu ja henki käy hankalasti, vaikka orja käy kahvivedet Inarin aalloista.

Ylen maakuntatoimituksen nettijutussa haastatellaan orjaplantaasin omistajaa, joka valittaa, että valtion orjatuki on täysin riittämätön nykyisessä vaikeassa taloustilanteessa. Toisen maakuntatoimituksen jutussa taas sähköallergikko kertoo, miten paljon elämänlaatu parantuu, kun sähkölaitteet korvataan mekaanisilla orjavoimaisilla laitteilla.

Maikkarin uutisten loppukevennyksessä Mika Tommola pukeutuu leikkisiin pahvikahleisiin ja käyttäytyy kuin orja keskellä Kauppatoria. Insertin jälkeen Tomi Einonen kysäisee Pirjo Nuotiolta, että onkohan kotona kahlepuuhia harrastettu. Nuotion vastaus on epäselvä.

Maakuntalehdissä vaihdetaan juttuja lehtien kesken ja haetaan katugallupeilla paikallista näkökulmaa. Pipopäillä on orjista monta mielipidettä, muttei oikein yhtään järkevää. Lapin Kansa pohtii, viekö orjatalous poroilta elintilaa, vai selvitäänkö tästäkin petoja ampumalla.

Suomen Kuvalehdessä on tummanpuhuvin kuvin koristettu pitkä juttu, jota kukaan ei jaksa lukea. Seurassa muistellaan, ettei Äyräpäässäkään orjia tarvittu, vaikka puoli puna-armeijaa tuli silmille.

Talouselämän laajassa jutussa laskeskellaan, että tuulivoima on kallista vaikka orjatyöllä tehtynä. Tekniikan maailmassa testataan solmuruoskat.

Iltalehteen käännettään joku kymmenen kohdan listaus Huffington Postista. Vihreä Lanka tekee grafiikan suomalaisen keskiverto-orjan ekologisesta jalanjäljestä.

Mediassa vallitsee suuri yksimielisyys siitä, että suomalainen media on luotettava, valpas ja moniääninen.

Viite