Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Änkyrähallitus vai
 lentokoneleikki?

1.4.2015

Juha Honkonen

Käyttäjän Juha Honkonen kuva
Kirjoittaja on Vihreän Langan päätoimittaja. Ps. Änkyrähallitus vai ei? Ennakkoäänestys alkaa jo ensi viikolla. Käykäähän uurnilla. Vihreä Lanka seuraa 19.4. äänestystä verkkosivuillaan, Twitterissä ja Facebookissa. Seuraava paperi-Lanka ilmestyy 24.4. Mukavaa pääsiäistä!

Palasin juuri puolen vuoden vapaalta lastani hoitamasta. Aika on sama kuin vihreiden ajamassa 6+6+6-mallissa. Sääli, ettei seuraava hallitus tule mallia esittämään.

Allekirjoitan täysin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) viikko sitten julkaiseman tutkimuksen, jonka mukaan vapaa antaa paluun jälkeen lisää virtaa työntekoon. Tärkeää on myös, että työuran katkot tasoittuvat miesten ja naisten välillä.

Nyt kun eduskuntavaaleihin on vaivaiset kaksi viikkoa, tuleva hallituspohja näyttää vihreiden kannalta huolestuttavalta. Perhevapaiden suhteen ja muutenkin.

Keskusta on saamassa veret seisauttavan voiton. Perussuomalaiset jäänevät neljänneksi, mutta puheenjohtaja Timo Soini on ollut jo niin pitkään mielin kielin kollegaansa Juha Sipilään päin, että nämä kaksi heiluttavat varmimmin ministerisalkkuja.

Helsingin Sanomien kyselyn mukaan kumpikin puolue vastustaa perhevapaiden kiintiöittämistä sukupuolten kesken. Persut ja kepu pystyvät kahdestaan jyräämään konservatiiviset päätökset valtioneuvostossa läpi.

Veikkaan, että keskustan kenttä saa tahtonsa läpi ja kolmas hallituspuolue on sdp. Se ei tee perhepolitiikasta kynnyskysymystä. Sama koskee kokoomusta.

Punaniskahallitus ei aio korvaansa lotkauttaa THL:n perhevapaatutkimuksen tuloksille. Samalla lastenhoidon tasa-arvoistaminen siirtyy ainakin neljä vuotta eteenpäin.

Vapaani tärkein anti ei kuitenkaan liittynyt työmotivaatioon eikä minun ja vaimoni väliseen tasa-arvoon.

Parasta oli, kun lapseni tuli nykimään lahkeesta ja pyytämään lentskarileikkiin tai rokkitanssiin.

Viite