Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Pakko on paras muusa

5.2.2016

Riikka Suominen

Käyttäjän Riikka Suominen kuva
Kirjoittaja on Vihreän Langan päätoimittaja.

Tänään Perjantaina ilmestyneen lehden myötä päättyy Vihreän Langan yli 30-vuotinen taival tabloid-lehtenä. Helmikuun lopussa Langasta tulee uudistettu aikakauslehti. Se on kehitystä, mutta myös pakko.Vihreään liikkeeseen on aina kuulunut oma lehti. Jo vihreiden perustajat julkaisivat Suomi-lehteä. 80-luvun alussa lehden menestykseen riitti, että kirjoitti siitä kaikesta kiinnostavasta, josta valtamedia vaikeni. Maailma muuttui vauhdilla, mutta lehdistö vain pönötti ja kumarsi Kekkosta.

Oli helppoa olla raikas ja radikaali.

Nyt valtamedia kirjoittaa kaikesta: hyönteisten syömisestä, presidenttiparin ikäerosta, homokansanedustajista ja kannabiksen terveysvaikutuksista.

Ja jos ei valtamedia kirjoita, niin vähintään joku noheva bloggaaja. Lukijoilla ei ole koskaan ollut niin paljon hyvää ilmaista luettavaa kuin nyt. Demokratialle se on hyvä, päätoimittajalle piinaa. 
Poliitikot saavat viestinsä läpi Twitterissä ja vihreitä keskusteluja voi käydä Facebookissa. Mutta poliittista aikakauslehteä tarvitaan yhä. Lehden pitää vain löytää oma paikkansa lukijoiden elämässä. Pakko on paras muusa lehtiuudistuksessakin.

Jatkossakin pengomme tietoa, teemme poliittisia analyyseja, perehdymme ilmasto- ja ympäristöasioihin, tiukkaamme poliitikoilta ja virkamiehiltä vastauksia ja taustoitamme yhteiskunnallisia muutoksia. Aikakauslehden vahvuuksia ovat kiinnostavat henkilökuvat ja laajat ilmiöjutut. Tavoitteemme on esittää asiat niin vakuuttavasti, että lehti on kiinnostava myös muille kuin vihreiden kannattajille.

Näillä eväillä poliittinen aikakauslehti voi menestyä.
Suuri osa lehden lukijoista on vihreiden jäseniä. Saimme teiltä palautetta tuoreessa jäsenkyselyssä. Tulosten perusteella meiltä toivotaan ennen kaikkea kahta asiaa: mahdollisuutta lukea Lankaa digitaalisesti ja että huomioisimme suurten kaupunkien lisäksi myös muun Suomen nykyistä paremmin.

Digitaalinen näköislehti tulee helmikuun lopun lehtiuudistuksessa. Jos haluat vaihtaa paperilehtesi sähköiseen, laitathan siitä viestin osoitteeseen toimisto@vihrealanka.fi.

Pyrimme parantamaan myös maakunnista raportointia. Yritämme löytää sellaiset kehityssuunnat ja ilmiöt, joista kertominen palvelee monenlaisia lukijoita.

Kiitos, että olet lukenut tähän saakka! Helmikuun lopussa siirrytään yhdessä uuteen aikaan.

Viite