Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Armo ja ikuinen elämä puhtaille sieluillenne, Turun rikollisen iskun uhrit!

28.8.2017

Haneen Jameel

Käyttäjän Haneen Jameel kuva
Haneen on irakilainen toimittaja, joka on saanut Suomesta turvapaikan. Käännös arabiasta Sampsa Peltonen.

Suomalainen lehdistö ja sosiaalinen media täyttyivät uutisista Turussa tapahtuneen rikollisen iskun jälkeen. Isku oli niin äärimmäisen iljettävä, että meidän oli vaikea sulattaa tietoa. Tapaus kuohuttaa vieläkin suomalaisten ja arabien mieliä, toimivaltaiset tahot tutkivat sitä saadakseen esiin koko totuuden ja poliisi tiedottaa lähes joka päivä uusista käänteistä.

Minunkin täytyy ilmaista suruni ja suuttumukseni. Edustan sitä suurta, mutta äänetöntä, osaa maahanmuuttajista, joka tuomitsee ankarasti tämän Suomen ensimmäisen epäillyn terrori-iskun. Otan voimakkaasti osaa uhrien omaisten suruun, sillä tällaista vääryyttähän mekin juuri pakenimme, ja nyt se levittäytyy Suomeen asti!

Pysyttelin kaikilla sometileilläni hiljaa Turun iskusta enkä julkaissut niissä surunvalitteluja, sillä joudun itsekin jatkuvasti kaikenlaisten raukkisten hyökkäysten kohteeksi. Saan vähän väliä ivasanojen värittämää vihapostia, joka tuntuu kauhean ikävältä. Vieläkin tuntuu siltä, että ympärilläni kummittelevat samat vanhat rajoitteet ja diktatorinen ajatusmaailma, jonka mukaan naisen ääni kuuluu pitää pois julkisuudesta ja joka haluaa tukkia totuudenpuhujien suut.


Harkinnan jälkeen päätin
kuitenkin kirjoittaa tämän blogitekstin, vaikken tiedä, mitä seurauksia sillä on, jos se kulkeutuu väärien ihmisten tietoon. Kaikkia suomea osaavia arabeja tekstini ei ehkä miellytä, koska suomalaisille kirjoittaessani minun oletetaan antavan pakolaisista aurinkoinen kuva, mutta anteeksi vain, en voi enää pitää suutani kiinni. On pakko päästellä höyryjä.

Jonkun mielestä toteamukseni voivat olla ristiriitaisia, mutta ei, kyse on vain siitä, että totuus on monisyinen asia. Ja kaikissa ihmisryhmissä on hyviä ja huonoja esimerkkejä. Minun tielleni on osunut molempia.


Viestini on, ettei eurooppalaisilla
ole yksinoikeutta tuntea vihamielisyyttä iskuista. Terroristit eivät tuijota kansalaisuuksia, vaan ovat kaikki ääriryhmien aivopesun uhreja.

On surullista, että ryhmät ovat onnistuneet levittämään solunsa Euroopan maihin asti. Heille ei ole riittänyt kaikki se tappaminen ja tuhoaminen arabimaissa. Minusta Turun iskua oli suunniteltu tarkoin, koska tällaiset rikokset eivät ole vain reaktioita eivätkä vihanpurkauksia.


En epäile Suomen oikeusviranomaisten
kykyjä, mutta olen itse kotoisin yhdestä maailman epävakaimmista maista. Irakiin on ilmestynyt suuri määrä kiihkouskovaisia asejoukkoja ja ounastelen, että iskun takana on suurempi organisaatio kuin hyökkääjä itse tulee koskaan myöntämään. Toivon viranomaisten perehtyvän asiaan perin pohjin ja painostavan iskijää niin kauan, että pääsevät käsiksi niin sanotusti käärmeen päähän. 

Täytyy myös muistaa, että tapauksessa sai veitsestä myös kaksi muslimi-, arabi- ja pakolaistaustaista miestä, jotka yrittivät pysäyttää väärintekijän ja saada hänet pois naisuhrien kimpusta.


Hyökkääjä ei edusta arabeja
eikä muslimeja eikä turvapaikanhakijoita. Yksilöiden teot tulee käsitellä yksilöiden tekoina, eikä niiden perusteella voi läntätä terroristileimaa jokaiseen arabiin ja muslimiin. Eräs nuori suomalaisnainen ilmaisi iskun jälkeen vihaansa sylkäisemällä päin arabipoikaa. Pojan kasvot tuli pyyhkimään vanhempi nainen – suomalainen! Siinä nähtiin samassa yhteydessä yhden porukan hyvät ja huonot puolet.

Turvapaikanhakijat ovat huolissaan, koska kaikki ovat varmoja siitä, että Turun tapaus vaikuttaa kielteisesti hakemusten käsittelyyn. Moni huivia käyttävä musliminainen on pelon lamauttama ja elää nyt kuin vankina omassa kodissaan. Vihanpito ei kuitenkaan palvele Suomen etua millään tavalla; tilanne päinvastoin vain huononee sellaisesta. Hiljennetään vihantäyteiset puheenvuorot ja annetaan ääni rakkaudelle!

Viite