Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Tappaminenko pesee häpeän pois?

27.10.2017

Haneen Jameel

Käyttäjän Haneen Jameel kuva
Haneen on irakilainen toimittaja, joka on saanut Suomesta turvapaikan. Käännös arabiasta Sampsa Peltonen.

Irakin pääkaupungissa Bagdadissa asuva kaunis parikymppinen nainen Naba rakastui irakilaismieheen.

Luottavaisena hän ei tullut ajatelleeksi yhteiskunnan perinteitä, vaan ylitti ne rajat, jotka naisille määräytyvät jo syntymässä. Hän seurasi miestä kaikkialle.

Kun arabinainen rakastuu, miehestä tulee hänelle kaikki kaikessa. Nainen piti huolen, ettei kukaan ulkopuolinen näkisi heitä yhdessä, mutta valitettavasti hän ei varonut, millaisen miehen seuraan oli päätynyt.


Naba joutui machoyhteiskunnan pahuuden uhriksi. Hänen heleä naurunsa katkesi Bagdadissa, kun serkkupoika päätti omin käsin pestä pois häpeän, jonka Naba muka oli suvulleen aiheuttanut.

Kaikki johtui siitä, että hänen poikaystävänsä oli julkaissut somessa kuvia ja videoita, joissa he ovat yhdessä niin kuin olisivat naimisissa. Ne huomasi lopulta myös tämä serkkupoika, joka lähti silmittömän raivon ja murhanhimon vallassa Naban luokse.

Tarina on hirvittävän surullinen. Arabimaissa naiset eivät uskalla luottaa yhteenkään mieheen eivätkä rakastaa yhtäkään miestä.

Vielä typerämpää on, että patriarkaalinen yhteiskuntamme väittää olevansa uskonnollinen ja noudattavansa islamia! Tosiasiassa heidän käytöstään ohjailee juorujen ja häpeäntunteen pelko.

Edes tiukan uskonnontulkinnan mukaan islamilainen laki ei rankaisisi huorintekijäksi katsottua mutta naimatonta naista kuolemalla vaan sadalla raipaniskulla.


Irakilaisten somekeskusteluissa
kävi kova kuhina Naban tapauksesta. Valitettavasti näin joukossa useita, jotka syyttivät tapahtuneesta uhria. Mikä oudointa, eniten syyttelemässä oli naisia! Ovatko kotimaani naiset itsekin vakuuttuneita siitä, että heidän tulee pysyä orjina?

Naba murhattiin, ja hänet kätkettiin maan poveen kaikkien nähden.

Murhaaja voi kohdata ihmisten katseet pää pystyssä, onhan hän urhea mies, joka omin käsin puhdisti sukunsa häpeän. Ja kansa hurraa.

Naban vietellyttä miestäkään ei kukaan arvostele, koska mies on mies.

Naista eivät lait suojaa. Naisen oikeuksia eivät kansalaisjärjestöt turvaa. Takapajuisissa yhteisöissämme sovelletaan yhä barbaarisia lakeja ajalta ennen islamia.

Kuten olen ennenkin sanonut, minun kotimaassani rakkaus on totisesti rikos, josta on luvassa rangaistus. Asia lienee tämän kirjoituksen myötä entistä selvempi. Onneksi olkoon vain, Naban urhea murhaaja!

Sinä, Naba, sielusi levätköön rauhassa kaukana hirviöiden johtamasta sortoyhteisöstä.

Viite