Vihreän Langan logoVihreän Langan logo
Blogi

Ai niin, ne naiset

27.4.2015

Annakaisa Suni

Käyttäjän Annakaisa Suni kuva
Tasavalta-blogi seuraa kevään eduskuntavaaleja ja hallitusneuvotteluja.

Tuurasin Vihreän Langan päätoimittaja Juha Honkosta tänään Aamu-tv:n raadissa. Istuessani pöydän ääressä yhdessä Nykypäivän Alberto Claramuntin, Demokraatin Antti Vuorenrinteen ja Suomenmaan Juha Määtän (puoluelehtien päätoimittajista yhtä moni on Juha kuin nainen!) kanssa aloin miettiä naisia hallitusneuvotteluissa.

Puolueiden puheenjohtajat, seitsemän miestä ja yksi nainen, kävivät epävirallisia neuvotteluja viime viikolla. Salkkuspekuloinneissa asetelma kuulostaa välillä tältä: puheenjohtajille salkut, keskustan Olli Rehnille tietysti - ai niin ja naisille myös salkkuja, muuten näyttää pahalta!

Kun puheenjohtajakaarti on näin miesvaltainen, käy helposti niin, että miehet jakavat salkut ja naisille annetaan salkkuja.

Kun Juha Sipilää nostettiin keskustan puheenjohtajaksi, olivat kaikki avainasemassa olleet miehiä, joko liikemiehiä tai miespoliitikkoja. Keskustan vahvoja naisia ei niissä sisäpiireissä ollut, selviää Risto Uimosen kirjasta.

Juha Sipilä nimetään virallisesti hallitustunnustelijaksi huomenna tiistaina. Silloin myös eduskuntaryhmien puheenjohtajat kokoontuvat hallitustunnusteluihin.

Toivottavasti eri puolueiden naispoliitikot ovat alusta asti mukana neuvottelemassa ja päättämässä, eivätkä vain viime hetkellä ministerinpallille nostettuina kiintiöintäytteinä.

eduskuntavaalit 2015 Lisää aiheesta:Viite

Vihreä Lanka 4/2019

Lue

Vihreä Lanka

4/19


Sisällysluettelo
Anna palautetta


Twitter

Graafisia maailmanselityksiä -teksti
Hiilen monta hintaa (Lasse Leipola / Iiro Törmä)

Kuva: Pekka Sauri