Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Ei ammuta ketään

17.6.2015

Annakaisa Suni

Käyttäjän Annakaisa Suni kuva

Ruotsin prinssi Carl Philipin ja Sofia Hellqvistin häät sujuivat odotetusti: molemmat sanoivat ”ja”, vieraat kuljetettiin hääpaikalle katumaastureilla, ruotsalaistoimittajat eivät esittäneet kyyhkyläisille yhtään kriittistä kysymystä ja Turun Sanomat teki jutun vasemmistonuoresta, joka vitsaili Facebookissa kuninkaallisten ampumisella.

Sanatarkasti Varsinais-Suomen vasemmistonuorten piirisihteeri kirjoitti seuraavaa:

”Eniten mua kiinnostaa et miksei noita oo ammuttu jonkun ladon alakerrassa ja jouduttu ampumaan pari kertaa koska vaatteisiin ommellut jalokivet on suojanneet luodeilta?”

Kommentin kirjoittaja sanoi Turun Sanomille klassisesti olevansa pahoillaan, jos joku on pahoittanut mielensä. Sen jälkeen hän hullutteli Facebookissa pohtimalla, miksi kuninkaallisia ei ole ”fistattu jonkun ladon alakerrassa”.

Voi miten toivon, että suomalaiset nuorisopoliitikot eivät heittäisi huonoja vitsejä ampumisista tai raiskauksista. Toivon, että kukaan ei tekisi niin.

Joku voi kysyä, mitä väliä on piirisihteerin some-ulosannilla nyt, kun EU aikoo pommittaa pakolaisten veneitä Libyassa, Putin-kriitikko muuttuu yhtäkkiä Venäjän virallisen viestin tuojaksi, Nato sijoittaa aseita Eurooppaan ja Suomessa heikennetään koulutustasoa ja kasvatetaan tuloeroja.

Piirisihteerin some-ulosannilla on väliä nimenomaan juuri nyt. Tällaisena aikana pitää ponnistella muistaakseen, että toisessa maassa aivan erilaiseen perheeseen syntynyt ja aivan erilaisissa taloudellisissa ja kulttuurisissa oloissa kasvanut on ihminen, ihan kuin minäkin. Hänellä on erilaiset lähtökohdat ja mahdollisuudet, mutta hänellä pitää olla samat oikeudet.

Enkä puhu enää vain piirisihteereistä.

Viite