Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Miksi persu ymmärtää natsia?

19.9.2016

Sammeli Heikkinen

Käyttäjän Sammeli Heikkinen kuva

"Ihmisten mielissä kuohuu, koska esimerkiksi maahanmuuttopolitiikkaa on hyssytelty, vaikka siitä pitäisi puhua avoimesti. Tällaisia lopputuloksia sitten tulee, mikä on ihan järkyttävää."

Perussuomalaisten vararyhmyri Ritva Elomaa vastasi näin, kun Helsingin Sanomat kysyi, mitä ajatuksia Helsingin rautatieaseman epäilty pahoinpitely ja kuolemantuottamus herätti.

Kommentti on peruspersuilua. Paha johtuu siitä, että ikävästi sensuroidaan kansan juurevia juttuja.

Yhteys on poikkeuksellinen. Elomaa kommentoi mahdollista poliittista henkirikosta, joka sattui keskellä maan pääkaupunkia. Poliisi epäilee Suomen Vastarintaliikkeen mielenosoitukseen osallistunutta vuonna 1990 syntynyttä miestä törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Toki Elomaa myös sanoi, että kaikki väkivalta on tuomittavaa. Mutta miksi hän antoi ymmärtää, että natsien puuhat ovat ymmärrettäviä?

Vastarintaliike on natsijärjestö, jonka kanssa perussuomalaisilla ei luulisi olevan mitään yhteistä.


Toistaiseksi on
epäselvää, mitä Rautatientorilla tarkkaan ottaen tapahtui mielenosoituksen yhteydessä. Natsiliike joka tapauksessa politisoi tapauksen näyttämällä kuvia verisestä uhrista ja antamalla ymmärtää, että näin käy vastustajille.

On vähän makuasia, kutsuuko Suomen vastarintaliikettä natsi- vai uusnatsijärjestöksi. Itse järjestö tituleeraa itseään kansallissosialistiseksi, siis ihan vanhaan natsi-Saksan malliin.

Sen tavoite on rakentaa yksi autoritaarisesti johdettu valtio kaikista Pohjoismaista. Siis lopettaa Suomen itsenäisyys ja demokraattinen päätöksentekosysteemi (tavoitteet Wayback Machinen tallentamana, tällä haavaa liikkeen verkkosivu on pois käytöstä).


Luulisi, että mahdollisuus tällaisen järjestön tekemäksi epäillyn hyökkäyksen tuomitsemiseen olisi perussuomalaisille syöttö lapaan.

Epämääräisten rajat kiinni -rasistien tai katupartiolaisten moittiminen on puolueelle hankalaa, sillä se voi loukata jatkuvasti kutistunutta kannattajakuntaa.

Mutta nyt puhutaan jumalauta natseista!

Porukasta, jonka julkilausuttu tavoite on kaataa se järjestelmä, jossa perussuomalaisetkin toimii ja lopettaa sen maan itsenäisyys, jonka itsenäisyyttä perussuomalaiset nimenomaan vannoo puolustavansa.

Miksei Kike lauo kiekkoa maaliin ja puhdista puolueen rasismin tahraamaa kilpeä? Miksei sano, että katsotaan tutkinta, mutta tällainen väkivalta on tuomittavaa, siis yksiselitteisesti ja pehmentelemättä?

Miksi Kike pyöräyttää käyntiin sen saman puppulevyn, joka pyörii aina kun perussuomalaisia moititaan jostain?

Ei kai Elomaa laske natseja samaan porukkaan perussuomalaisten kanssa? Meikäläisiksi, joita pitää suojata ja hyvitellä.

Vai onko Elomaa niin pihalla, ettei oikeasti tiedä mikä jengi vastarintaliike on? Luulisi, että porukka olisi tullut tutuksi perussuomalaisille viimeistään Olli Immosen harjattoman harjauksen aikoihin.

Ehkä perussuomalaisten rasistien hyysääminen on jatkunut niin pitkään ja ulottunut niin laajalle, että puolueessa on aidosti hämärtynyt, keitä kaikkia pitikään ymmärtää ja kenen selkää silitellä.

Ja niin silitellään natsia.

ritva elomaa  perussuomalaiset 

Viite