Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Näin teet kansanmurhaajan

9.3.2017

Vesa Sisättö

Käyttäjän Vesa Sisättö kuva

Turvapaikanhakija yritti eilen illalla hirttäytyä puuhun Rautatientorilla, Helsingin ydinkeskustassa. Mies oli blogitietojen mukaan saanut kielteisen päätöksen valitukseensa ja hänen olisi pitänyt poistua vastaanottokeskuksesta eilen. Itsemurhaa yrittänyt saatiin vedettyä puusta ajoissa.

Paikalla ollut Suomi ensin -mielenosoittaja kuvasi yrityksen videolle ja vihasivusto MV-lehti julkaisi sen. Jos blogisti Saku Timosen tiedot ovat oikeita, Suomi ensin -mielenosoittajat ilkkuivat ja ivasivat itsemurhan yrittäjää paikan päällä.

Tämä kuulostaa törkeydeltä jota on vaikea ylittää. Suomi ensin -rasistit ovat muuten sitä samaa porukkaa, joita sisäministeri Paula Risikko (kok) kävi tervehtimässä viime kuussa.


Itsemurhayritys-videon facebook-kommenteissa puhkesi täysi ihmisviha. Yrityksen epäonnistumista pahoiteltiin ilkeän ”huumorin” merkeissä.

Mikä saa suomalaiset ihmiset luopumaan tällä tavalla inhimillisistä tunteista? Keitä ovat nämä ihmiset jotka haluavat epätoivoisen ihmisen kuolevan? Kävin läpi keskusteluun omalla nimellään osallistuneiden facebook-profiileja.

Kävi ilmi, että he ovat niitä ihan tavallisia suomalaisia. Miehiä ja naisia, pienten kaupunkien yrittäjiä, työntekijöitä, eläkeläisiä ja työttömiä.


Yksi oli kannattanut viime kuntavaaleissa kokoomuksen ehdokasta ja piti Lenni-Kalle Taipaleesta. Eri jääkiekkojoukkueiden kannattajia löytyi koko liigan leveydeltä.

Toinen toivotti samana päivänä sekä ”olisipa yksi matu vähemmän” että ”hyvää naisten päivää”. Kolmas harmittelee itsemurhan jäämistä yritykseksi, mutta jakaa profiilissaan useita viestejä, joissa koetetaan jäljittää kadonneita sankareita, ihmisiä jotka ovat auttaneet onnettomuustilanteissa. Parikin tykkää AC/DC:stä, joku Nälkäpeli-elokuvasta.

Alle puolella oli julkisten tykkäysten joukossa maahanmuuttajavastaisia ryhmiä, mutta koska he kommentoivat videota vihajulkaisu MV-lehden palstalla, he olivat näiden tahojen vaikutuspiirissä.


Tavallisia suomalaisia, jotka ovat siirtäneet ihmisen ja lähimmäisen rajan koskemaan vain suomalaisia tai omaa lähipiiriään.

MV-roskajulkaisun tapaiset tahot ovat lisänneet keitokseen vielä vihan. Rautatientorilla osoittaa mieltä ehkä pieni joukko fanaattisimpia Suomi ensin -rasisteja, mutta paljon isompi joukko suomalaisia vaikuttaa jakavan heidän ideologiansa.

Näin vähällä on saatu aikaan samanlaisia ihan tavallisia ihmisiä, jotka 80 vuotta sitten kykenivät toteuttamaan kansanmurhan.

turvapaikanhakijat  itsemurha 

Viite