Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Sinisillä ei ole tulevaisuutta

24.4.2018

Sammeli Heikkinen

Käyttäjän Sammeli Heikkinen kuva

Sinisten Kaj Turusen loikassa ruiskukansinisiin yllätti vain se, että ensimmäinen loikka sinisistä tuli vasta nyt.

Siniset on ollut tuomittujen porukka siitä lähtien, kun ryhmä räätälöitiin pitämään hallitus kasassa halla-aholaisten ulosheittämisen jälkeen.

Mielipidetiedusteluissa sinisten kannatus on pyörinyt parin prosentin tuntumassa. Sellaisella kannatuksella saa hyvällä tuurilla pari kansanedustajaa eduskuntaan.

Hallituksessa siniset on ollut kynnysmatto, johon kokoomus ja keskusta pyyhkivät nappaskenkänsä mennen tullen.


Sinisen ryhmän kansanedustajat ajavat politiikkaa, jolla ei saa kannatusta vuonna 2015 perussuomalaisia äänestäneiltä – tuskin juuri muiltakaan. Siniset kansanedustajat pitävät pystyssä hallitusta ja omia ministereitään, mutta oma poliittinen tulevaisuus näyttää mustalta.

Sinisten ryhmässä jokainen osaa laskea, että tulevissa vaaleissa tulee noutaja, jos ei löydä uutta poliittista kotia. Kokoomukseen – tai keskustaan tai demareihin – loikkaaminen on riski, mutta pienempi riski kuin sinisissä pysyminen.

Tuntuu uskomattomalta, että Turusen loikka voisi kaataa hallituksen. Luulisi, että poliittisen kannatuspohjan olemattomuudesta johtuva sinisten hauraus olisi jotenkin huomioitu. Siis se, että jossain vaiheessa sinisten edustajien on ajateltava myös omaa tulevaisuuttaan.

Jos hallitus tästä selviää, sama tilanne on edessä pian uudestaan.

Viite