Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Tulevaisuus on Vinossa

13.1.2015

Saara Ilvessalo ja Ozan Yanar

Käyttäjän Saara Ilvessalo ja Ozan Yanar kuva
Kirjoittajat ovat Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto Vinon puheenjohtajat vuonna 2015

Synkät ajat ruokkivat synkeilijöitä politiikassa. Vihan, pelon ja pessimismin lietsonta lisääntyvät epävarmoina muutoksen aikoina, kun talous taantuu eikä suhdannekäyrissä näy uuden nousun merkkejä.

Tällaisina kovina aikoina jos koskaan tarvitaan kuitenkin paremman tulevaisuuden rakentajia ja siihen uskovia. Tarvitaan ihmisiä, jotka uskaltavat puolustaa pehmeitä arvoja – niitä kaikkein tärkeimpiä asioita. Ihmisiä, jotka uskovat muutokseen ja työskentelevät sen puolesta. Nousu tarvitsee tekijänsä.

Siksi on Vino.

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden vuosi 2015 täyttyy vaaleista, ihmisistä ja tietenkin politiikasta. Vakaana ja realistisena tavoitteenamme on saada läpi useampi kansanedustaja kevään eduskuntavaaleissa, koska maailma ei korjaa itse itseään.

Meidän on huolehdittava siitä, että Suomi on hyvinvointivaltio huomennakin. Terveys-, tulo- ja hyvinvointieroja on kavennettava keskittymällä ennaltaehkäisyyn ja palveluiden saavutettavuuteen. Laadukas ja maksuton koulutus takaa kaikille mahdollisuuden edetä kykyjensä, ei vanhempiensa varallisuuden, edellyttämällä tavalla.

Kvartettihallitus on erityisesti luonnonsuojelun saralla kiirehtinyt tuhoamaan lähes kaiken, mitä Vihreät hallituksessa saivat rakennettua. Harvoin olemme saaneet näin hyvää esimerkkiä siitä, keitä ympäristö kiinnostaa käytännössä ja keitä paperilla. Monimuotoisuus, suot, sudet, kalat ja luontoarvot on aika ottaa taas tosissaan.

Meidän tehtävämme on pitää ilmastonmuutos politiikan keskiössä silloinkin, kun se ei ole mediaseksikästä. Tavoitteena on oltava hiilineutraali Suomi vuoteen 2050 mennessä. Kestävän Suomen rakentamisesta saadaan myös työpaikkoja ihmisille. Perustulo taas tekisi työstä aina kannattavaa.

Talouskeskustelussa synkeilijöiden puheenvuorot eivät saa peittää alleen sitä, että taloutta on nyt uudistettava kestävälle ja vihreälle pohjalle. Talous on olemassa ihmisiä ja ympäristöä varten, ei toisinpäin. On aika siirtyä elvyttävään talouspolitiikkaan ja pääomatuloverojen progressiivisuuteen. Ympäristölle haitalliset tuet on poistettava.

Vino on olemassa, koska työsarkaa tasa-arvoisen, inhimillisen, kestävän, yhdenvertaisen ja oikeudenmukaisen maailman rakentamisessa riittää. Tavoitteenamme on nuorten vihreiden läpimurto niin kevään vaaleissa kuin politiikassa niiden jälkeen. Tämä yhteiskunta tarvitsee enemmän nuoria rakentajikseen.

Viite