Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Aikalätty maistuu!

15.2.2016

Vesa Sisättö

Käyttäjän Vesa Sisättö kuva
Vihreä Lanka 20 vuoden päästä -sarja katsoo eteenpäin ja visioi kieli poskessa tulevaa.

Historialliset pizzat kiusaavat tutkijoita.

YK sai jo kolmannen kerran kielteisen vastauksen pyyntöönsä saada aikakoneen salaisuus somerolaiselta Aikapizza Oy:ltä. Someron keskustassa toimiva pizzeria on jo jonkin aikaa hallinnut transtemporaalisia pizzamarkkinoita.

”Aluksihan käytimme aikakonetta vain sulkemaan pizzalaatikon aikasilmukkaan. Näin pizza pysyi juuri uunista otettuna vaikka maailman loppuun. Saatoimme leipoa koko vuoden pizzat kerralla”, kuvailee Aikapizzan toimitusjohtaja Jarkkå Moottori.

Sitten Aikapizza alkoi toimittaa pizzoja ajassa.

”Nuorisopizzamme ovat suosittuja. Sellaisen voi lähettää köyhälle, nuorelle itselleen sunnuntai-illan krapulapizzaksi nyt vanhempana, kun vihdoin on rahaa”, kehaisee toimitusjohtaja Moottori.

Seuraavaksi pizzoja alettiin tilata historiallisille henkilöille ja historian käännekohtiin.

”Olihan se imartelevaa, että paavi pyysi ettemme enää lähettäisi Jeesukselle pepperonipizzoja. Viimeinen ehtoollinen kuulemma vielä menetteli, mutta se Golgatan kohtaus on hänen mukaansa nykyään hiukan erikoinen. Me palvelemme kuitenkin asiakkaitamme kaikissa tilanteissa.”

Historia on muuttunut. Viime vuonna eräs assyriologi turhautui näyttävästi kun selvisi, että muinaisakkadilainen nuolenpääkirjoitus, jota hän oli tulkinnut kolme vuotta, olikin Aikapizzan lounastarjouslista. Samaa valittavat taidehistorioitsijat.

Leonardo da Vincin Mona Lisakin haukkaa nykyään slaissia. Me taidehistorioitsijat voimme enää keskustella siitä, onko kyse kinkku-herkkusieni-paprikasta vai kinkku-oliivi-paprikasta”, valittaa dosentti Hylinä Mysky taidepizzan laitokselta.

Viite