Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Aina valmis öyhöttään!

29.1.2016

Vesa Sisättö

Käyttäjän Vesa Sisättö kuva
Vihreä Lanka 20 vuoden päästä -sarja katsoo eteenpäin ja visioi kieli poskessa tulevaa.

Katupartiolaisten jamppapuree valtasi Kouvolan.

Kansainvälinen katupartiolaisten kokoontuminen eli jamppapuree muutti viime viikonloppuna Kouvolan kriisialueeksi. Ympäri maailmaa saapuneet katupartiolaisten joukkiot ottivat toisistaan mittaa katupartiolaisten perinteisissä lajeissa, kuten valvonnassa, tarkkailussa ja suojelussa.

Katupartiolaiset jaetaan viiteen ikäkausiluokkaan: Huutelijat (16–22 v.), Rähisijät (23–28 v.), Öykkärit (29–34 v.) Nujakoitsijat (35–39 v.) ja Lasten harrastuksiin viejät (yli 40 v.). Katupartiolaisten tunnus on reipas ”Aina valmis öyhöttään”.

Monet ovat toivoneet, että katupartiolaiset lopettaisivat kansainvälisen toimintansa. Katupartiolaisten harrastus on nimenomaan ulkomaalaisten valvonta ja tarkkailu, joten kansainväliset ja kotimaiset katupartiolaiset valvoivat, tarkkailivat ja suojelivat kantaväestöä toisiltaan. Kaupungin ensiapuasema täyttyi jo perjantaina alkuillasta.

”Kovin kauaahan nämä toisiaan kadun poikki mulkoilevat muskelimaukkojen joukkiot eivät rauhallisina pysyneet. Jampat ryhtyivät karjumaan toisilleen ’leirihuutojaan’ jotka ulkopuolisin korviin vaikuttavat lähinnä alkeellisilta solvauksilta – ja siitähän se sitten alkoi”, kuvailee Kouvolan poliisi Örtsi Nurkale.

”Sinänsä toivoisin että meillä olisi Kouvolassa toinenkin poliisi näitä tapahtumia varten. Minulla oli viikonloppuna vapaata.”

”Katupartiolaisharraksen parhaita puolia on nimenomaan se, että poliisitoimesta voidaan säästää”, kuvaa sisäministeriön poliisitoimiston apusihteeri Jikke ”Oom” Mispeli.

”Tai ehkä ei voisi säästää, mutta pitää. Ja jos pitää niin pitää.”

Viite