Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Kateus vei marjatkin metsistä

28.8.2015

Vesa Sisättö

Käyttäjän Vesa Sisättö kuva

Suomen marjasato jo lähes puoli ämpärillistä.

Maamme marjasadot ovat viimein kääntyneet nousuun, ilmoitetaan Kansallisesta Luonnonvarainstituutista. Poimijat muun muassa Lappväärtistä, Puolangasta ja Kalvolasta ovat jakaneet kuvia saaliista, joiden yhteenlaskettu määrä hätyyttelee puolen ämpärin haamurajaa.

Marjojen lähes täydellisestä sukupuutosta syytetään valtakunnallista Se nyt vaan on jotenkin multa pois -yhdistystä.

”Teimme vain sen, mikä itsellisen suomalaisen puolustamiseksi oli tehtävä”, kertoo SNVOJMP:n puheenjohtaja Tympä K. Mulukko.

”Me tarjosimme kansalaisille kätevää kännykkäsovellusta, kansalaiset ihan itse päättivät tuhota sillä kaikki metsät.”

Mulukko viittaa yhdistyksen tuottamaan sovellukseen, jonka ensimmäinen versio käytti muun muassa gps-laitteiden hämäämistä sen estämiseksi, että muut löytäisivät omia marja-apajia. Varsinainen yleinen tuho tapahtui vuorokauden sisällä siitä, kun palveluun liitettiin niin sanottu Lopullinen esto -toiminto. Sen oli tarkoitus mahdollistaa omien apajien tuhoaminen, jos joku lähestyy niitä. Napin painaminen lähetti liikkeelle lennokit, jotka hävittivät apajan joko napalmilla tai kasvimyrkyillä.

”Se oli aivan loistava appsi! Lanseerasimme sen keväällä hyvissä ajoin ennen marjakautta. Sille en voi sitten mitään, että kaikki halusivat tuhota sadot – ja saman tien koko metsän – jo ennen kuin marjat ehtivät kukkia, ettei kukaan toinen vaan ehdi niitä hyödyntämään” Mulukko marisee.
”Ja kyllä, nyt kaikki ovat paljon tyytyväisempiä, kiitos kysymästä.”

Viite