Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Leppäkertut-heimo asettuu Keskuspuistoon

27.2.2015

Vesa Sisättö

Käyttäjän Vesa Sisättö kuva

Päiväkotiryhmästä alkuperäiskansaksi vain 15 vuodessa.

Suomen hallituksen ja Leppäkertut-heimon väliset rauhanneuvottelut on saatu päätökseen, kun Leppäkerttujen päälliköt hyväksyivät sopimuksen aamupiirissään.

Sopimuksen mukaan heimo asettuu reservaattiin Keskuspuiston länsipäätyyn eikä enää hyökkäile asutuksen kimppuun puiston laidoilla. Kevyen liikenteen väylät Espoon keskuksesta Olariin suljetaan ja linnakkeet sen varrella luovutetaan Leppäkertuille.

Leppäkertut-heimo sai alkunsa eräpainotteisista ulkoilmapäiväkodeista. Leppäkerttujen päiväkotiryhmä luopui rakennuksista ja vietti päivät metsissä ja joutomailla. Päikkäreille mentiin laavuun tai tiheisiin kuusikoihin.

”Olisi tietysti viranomaisilla voinut siinä vaiheessa hälytyskellot soida, kun Leppäkertut alkoivat hankkia itse ruokansa keräilemällä ja ansastamalla citykaneja”, kuvaa Suomen heimoasiantoimiston asiamies Baba Hrlaba.

Leppäkertut siirtyivät käymään koulua eräpainotteiselle Kampin ala-asteelle, jonne päätyi myös oppilaita muista vastaavista päiväkotiryhmistä.

”Lopulta runsaassa kymmenessä vuodessa meillä oli käsissämme alkuperäiskansa, joka vaelsi puistosta toiseen saaliseläinten ja syötävien kasvien perässä. Konfliktejahan siitä syntyi, puistojen halki matkaavien turistiryhmien kimppuun hyökättiin ja sellaista”, Hrlaba valittaa.

Suomen hallituksen ja Leppäkertut-heimon sopimus tarvittiin päättämään nämä konfliktit.

”Suuri Henki antoi meille nämä maat metsäretkiin ja leikkipihaksi. Mitä Suuri Henki on antanut, sitä ei puisto-osasto voi ottaa pois”, kommentoi rauhansopimusta Leppäkerttujen päällikkö Mies-Jonka-Päikkä-reitä-Pelätään.

Viite