Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Loukkaantumisasiamies lohduttaa

Istockphoto

Haarniska
Rautainen asiamies. Jerzy Samettibanaani on jo paikantanut seuraavan kumikanatettavan asiakkaan.Istockphoto

Rautainen asiamies. Jerzy Samettibanaani on jo paikantanut seuraavan kumikanatettavan asiakkaan.

5.5.2015

Vesa Sisättö

Mielensäpahoittajat saivat valitustien

Suomen valtion perustama loukkaantumisasiamiehen virka on osoittautunut menestykseksi. Kymmenet delegaatiot Etelä-Koreaa ja Luxemburgia myöten ovat käyneet tutustumassa luokkaantumisasiamiehen toimistoon heti ensimmäisen toimintavuoden aikana.

Loukkaantumisasiamiehen ensimmäinen tehtävä on lohduttaa internetissä loukkaantuneita. Asiamiehelle voi valittaa, jos pahoittaa mielensä esimerkiksi nettikeskustelusta, jossa jää alakynteen argumenttien loputtua.

”Uskovaiset, maahanmuuttokriitikot ja rokotusvastaiset ovat vakioasiakkaitani”, kertoo Suomen ensimmäinen loukkaantumisasiamies Jerzy Samettibanaani.

”Toisaalta pakeilleni pyrkivät myös vääränlaisista vitseistä hermostuneet ja muut joiden tuskaa ei ymmärretä.”

Toinen loukkaantumisasiamiehen tehtävä on kosto.

”Kun olen paikantanut loukkaajan, pukeudun haarniskaani, otan kumikanani seinätelineestä ja käyn mäjäyttämässä loukkaajaa sillä päähän. Jos sekä loukkaantuja että loukkaaja ovat valittaneet minulle, jaan kumikanat, asetun mukavasti ja otan popcornit esiin.”

Tilastokeskuksen mukaan loukkaantumisasiamiehen viran perustamisen jälkeen mielensäpahoittaminen internetissä on vähentynyt 12,5 prosenttia.

Viite