Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Schrödingerin muna yllättää

Kuvituskuva
Väyriäinen. Mellunmäkeläinen vekara sai yllätysmunasta seitsemän kertaa seitsemän väyriäistä.

Väyriäinen. Mellunmäkeläinen vekara sai yllätysmunasta seitsemän kertaa seitsemän väyriäistä.

5.4.2015

Vesa Sisättö

Kvanttihommeli luo oudon pääsiäisherkun.

Kvanttimekaniikan soveltaminen lasten pääsiäisyllätysmuniin on luonut kaikkien aikojen kevätherkun. Ennen avaamista Schrödingerin yllätysmunan sisällä on tai ei ole yllätystä. Tässä sinänsä ei ole mitään uutta. Munan avaaminen purkaa kuitenkin takyonisen kvanttikentän, jonka vuoksi munan sisältä voi saada jotain todellakin yllättävää.

”Neljävuotias poikani Narkopetteri sai yllätysmunasta eksistentiaalisen tyhjiön. Pelkäsimme jo tulevia terapiakuluja, mutta ostimmekin lisää munia, joista hän sai turkoosin kukkaruukun, eräänlaisen kärpän ja Hämeen seutukaavaliiton. Nyt Narkopetteri vaikuttaa lähes onnelliselta”, kertoo äiti Armon-Niina Mudzillah.

Schrödingerin munan kehittänyt sukliittisen kosmologian yli-insinööri Ballantine S. Botox-Ra’rumbleumble kuvaa keksintöään näin.

”Täytyy myöntää, ettei meillä oikeastaan ole mitään käsitystä, miten tämä toimii ja onko se turvallista. Pahimmassa tapauksessa maapallo saattaa luiskahtaa jonkinlaiseen ulottuvuuksien väliseen olemattomuuteen. Mutta toisaalta tämä suklaa on aika hyvää”, Botox-Ra’rumbleumble pohtii.

Viite