Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Suomeen tuhat väyryslandialaista

19.1.2015

Vesa Sisättö

Käyttäjän Vesa Sisättö kuva

Rinnakkaisuniversumit, joissa jokin asia on olennaisesti eri lailla kuin meidän todellisuudessamme, aiheuttivat aikamme pahimman pakolaisongelman heti kun niiden välillä liikkuminen tuli mahdolliseksi.

Suomen hallitus päätti eilen ottaa vielä tuhat pakolaista Väyryslandiasta, Suomen versiosta, jossa Paavo Väyrynen on hallinnut rinnakkaisuniversumin elinikäisenä presidenttinä vuodesta 1982.

”En enää kestänyt tupailtoja ja On totuuden aika 1–2:n ulkoaopettelua”, valittaa Miserabilia Väsy-Kurjanen, joka asui lähellä Paavo Väyrysen Kaupunkia (ent. Helsinki).

Rinnakkaisuniversumipakolaisilla on aivan omia sopeutumisvaikeuksiaan. Monella on meidän todellisuudessamme elossa oleva rinnakkaisversio, eikä identiteettiongelmilta voi välttyä. Viranomaiset joutuvat koville selvittäessään sotkuisia omistus-, avioliitto- ja rekisteriasioita.

Pakolaistilannetta voi helpottaa se, että joitakin suomalaisia haluaa vastaavasti loikata Väyryslandiaan pakolaisiksi.

”Tiedä vaikka Kekkonenkin eläisi siellä vielä!” hihkuu prokuraattori (evp.) Irstamo Räispevaara, jonka lehtemme tavoitti loikkaamassa Väyryslandiaan mukanaan vain isoisän kaappikello ja keskustapuolueen jäsenkirja.

”Periaatteessa voisi kuvitella, että nämä pakolaisvirrat tasapainottaisivat toisiaan, mutta ei se niin mene. Väyryslandiaan haluaa paeta kolme, sieltä taas meille 5 396 432 ihmistä. Tai siis kaikki paitsi se yksi”, murehtii virkahenkilö Nupitial Inupit Suomen pakolaisministeriöstä.

Viite