Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Ehdokkaiden säihkettä vaalikiertueella

Vihreä Lanka 20 vuoden päästä -sarjassa visioidaan tulevaa.

Vihreä Lanka 20 vuoden päästä -sarjassa visioidaan tulevaa.

19.1.2012

Vesa Sisättö

Poliittista viihdettä parhaimmillaan on jälleen luvassa, kun vuoden 2036 presidentinvaalikiertue jatkaa joulutauon jälkeen matkaansa. Reilu vuosi sitten alkaneella kiertueella on vielä edessään reilut neljä vuotta esityksiä, paneeleja, väittelyitä, vierailuja, tuomarointia ja uimapukukierroksia.

Mukana ovat edelleen kaikkien kolmentoista pääpuolueen ehdokkaat. Muutamaa yllätysehdokasta odotetaan vielä, esimerkiksi oikeuskanslerina toiminut Diili-Aleksi ei ole vielä ilmoittanut kantaansa ehdokkuuteen.

Yli 20 rekkaa ja bussia käsittävä kiertue kuljettaa ehdokkaat, tukiryhmät, mainostoimistojen konsultit, strategiset avustajat ja stailaajat tässä kuussa muun muassa Tuurin kylämarketiin, Levin laskettelumegajoratsuihin, Serenan Vesi Paratiisiin ja Tallinnan-lautalle. Keväällä on luvassa jäänveistokisan tuomarointia ja talenttikisa, jonka voittanut ehdokas saa levyttää singlen BB-Jonnikan kanssa.

”Presidentti-instituution rapautumista valitelleet vanhan polven poliittiset toimittajat eivät voi kieltää, etteivätkö kansalaiset saisi nykyisestä vaalikiertuejärjestelmästä enemmän laadukasta viihdettä irti kuin esimerkiksi Kaupunkilaisjussille sulhanen -sarjan kokonaisesta tuotantokaudesta”, kehaisee kiertuepäällikkö Jesper Önkälö PresidentinVaalit Oy:stä.

Önkälö muistuttaa myös, että vaikka tasavallan presidentillä on nykyään lähinnä viihdearvoa, hän saa toki edelleen päättää Suomen Nato-jäsenyyden hakematta jättämisestä.

Nainen sai luvan koiranpennun synnyttämiseen

Nimettömänä pysyttelevä 36-vuotias helsinkiläisnainen sai vihdoin korkeimmalta oikedelta myönteisen päätöksen: hänelle annetaan lupa synnyttää tuleva koiranpentunsa. Geenimanipuloituihin lemmikkeihin erikoistunut GenePets Oy on markkinoinut yksinäisille naisille järjestelmää, joka yhdistää äitiyden ilot ja lemmikinhankinnan. Koeputkihedelmöitetty koiran alkio asetetaan kohtuun, ja parin kuukauden tiineysajan jälkeen nainen voi synnyttää oman rakkaan lemmikin.

”Päätös ilahduttaa asiakastani. Kuten monella hänen ikäisellään naisella, perhe on jäänyt perustamatta heikkotasoisen miestarjonnan vuoksi. Toisaalta lapsen tuoma työ ja pitkä sitoutuminen eivät aina innosta. Ratkaisuksi ehdotetaan usein koiranpentua, mutta tällöin nainen jää paitsi naistensaunojen synnytyskeskusteluista. GenePetsin ”Synnytä itse oma lemmikkisi” -palvelu on hyvä ratkaisu. Olen iloinen, että toiminta sai nyt lain voiman”, sanoo asianajaja Keijo-Martti Kelmu.

Viite