Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Hipit menee mediaan

Jatkokertomus. Hippien perheen elämää seurataan aina tiistaisin.

Jatkokertomus. Hippien perheen elämää seurataan aina tiistaisin.

12.4.2011

Rosa Meriläinen

Jos vihreiden kansanedustaja Kaarina Hippi ei pukeutuisi kirjaviin liehuvaatteisiin, hän näyttäisi erehdyttävästi isorintaiselta Pate Mustajärveltä.

Kun Kaarina Hippi astuu huoneeseen, hänet huomataan.

Silti median valokeila useimmiten asettuu vihreän eduskuntaryhmän sankkaan nuorten kauniiden naisten joukkoon, joista kukin vuorollaan keikistelee soman vartensa kanssa jonkun kaupunkilaisnaisten suosiossa olevan aikakausilehden kannessa. Sekös Kaarinaa harmittaa.

”Minä haen Patin nyt saman tien”, ilmoitti Kaarina Petterille puhelimessa.

Petterin oli aivan turha selittää miten tärkeää Patin olisi juuri tällä viikolla osallistua Steiner-päiväkodin yhteisen juhlan valmisteluihin. Kaarina oli päättänyt ottaa mukaansa eduskunnan päättäjäisistuntoon valokuvamagneetin: pienen suloisen lapsenlapsensa, Patti Hipin. Tällä kertaa Kaarinan ei tarvitsisi lyöttäytyä jonkun nuoren naiskollegan kylkeen päästäkseen iltapäivälehden kuviin.

”Musta nyt vähän tuntuu äiti, että tässä kavennetaan Patin itsemääräämisoikeutta kansalaisena, että tuputetaan tätä puoluekantaa”, yritti Petteri.

”Höpsis. Et sinäkään koskaan saanut itse mitään valita ja hyvä mies sinusta tuli.”

Se oli sitten siinä. Patti oli lähtevä Kaarinan mukana eduskuntaan hänen ylityöllistetyn ja ylikoulutetun eduskunta-avustajansa hoidettavaksi. Homma tulisi toimimaan lähes niin kuin Kaarina oli suunnitellut.

Todella, heitä kuvattiin sekä televisioon että lehtiin. Todella, Kaarina oli päivän tähti, sillä kukaan nuorempi ei ollut eronnut, mennyt kihloihin tai palannut äitiysvapaalta.

Siltä osin suunnitelma meni hieman mönkään, että Patti osasi ottaa tilanteen haltuun omalla tavallaan: Iltalehdessä oli aukeaman juttu siitä, miten Patti Hippi vaatii lapsille oikeutta syödä makkaraa.

Marjutta ja Petteri Hippi tuomittiin rajusti sekä Vauva-lehden että Helsingin Sanomien keskustelupalstalla. Perussuomalaisten varakansanedustaja teki lasten pakottamisesta kasvissyöntiin väkevän blogimerkinnän Uuteen Suomeen.

”Uu-huu-huu”, itki Marjutta Hippi.

”Mulla on muutenkin vähän hyväksikäytetty olo”, marisi Petteri Hippi puhelimessa vielä autuaan tietämättömänä tulevasta perhekatastrofista, makkaragatesta.

Kaarina oli pyytänyt Petteriä esittämään kadunnimilautakunnassa uuden omakotitaloalueen katujen nimeämistä sisällissodan pahamaineisten vankileirien mukaan, jotta punavankeihin kohdistuneet ihmisoikeusrikokset eivät unohtuisi. Petteri oli arasti tuonut asian esiin ja ollut huojentunut, kun kukaan ei ollut siihen tarttunut.

Kaarina oli kuitenkin välittömästi lähettänyt lehdistötiedotteen siitä, miten tämä kansallisesti merkittävä rauhanaie oli tylysti lytätty.

”Höpsis Petteri, kyllä se on hyvä, että ihmiset nyt tietävät minkälaisia militaristinationalisteja siellä on”, Kaarina tokaisi.

Petteri olisi jatkanut, mutta sormiin tuli kylmä: Marjutan sähkö- ja kännykkäsäteily-yliherkkyyden vuoksi heillä ei voinut käyttää puhelinta sisällä. Niinpä hän sulki puhelimen ja lähti kiltisti sisälle pakkaamaan Patin repun.

Kirjoittaja on entinen vihreä kansanedustaja. Tarina jatkuu ensi tiistaina.

Viite