Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Hippi imettää

Hippien seikkailut.
Jatkokertomus. Hippien perheen elämää seurataan aina tiistaisin.

Jatkokertomus. Hippien perheen elämää seurataan aina tiistaisin.

5.4.2011

Rosa Meriläinen

Pienen Paju-vauvan äiti Marjutta Hippi oli neuvolan aulassa suuren tunnekuohun vallassa. ”Uu-huu-huu”, hän tihrusti itkua asetellessaan nänniä ynisevän vauvan suuhun. Neuvolantäti oli kehdannut ehdottaa lisäravinnon antamista Pajun painokäyrässä tapahtuneen pienen notkahduksen vuoksi.

Isä-Petteri piti kasvoillaan empaattisinta ilmettään ja kuunteli vaimonsa vuodatusta siitä, miten mammajoogassakin oli yhdelle vauvalle jo synnytyssairaalassa tarjottu kahteen kertaan tuttipullosta korviketta, vaikka siitä voi täysimetys vaarantua.

”Meidän porukassa tosi moni sano, ettei voi äänestää vihreitä, kun kenenkään ehdokkaan vaaliteema ei oo imetysmyönteisyys ja luontaishoidot”, Marjutta syytti Petteriä, joka oli jälleen kerran kansanedustajaäitinsä Kaarinan vaalipäällikkö.

Marjutta oli jopa kuullut, että yksi vasemmiston kansanedustaja oli tehnyt toimenpidealoitteen imetyksen edistämisestä. Petteri päätti olla selittämättä, ettei toimenpidealoite aloita mitään toimenpidettä, sillä se ei pääse käsittelyyn käytännössä minnekään muualle kuin vaalikentille.

Sen sijaan hän ehdotti, että Kaarinan kotisivuille lisättäisiin terveyspolitiikkaan jotain täydentävistä hoitomuodoista ja lasten hyvinvoinnista kertovaan osuuteen jotain imetysmyönteisyydestä.

”Ei riitä! Pitää osottaa, että on oikeesti tehny jotain, niinku vaikka toimenpidealoitteen”, kiljaisi Marjutta niin, että Paju pullautti nännin suustaan ja katsoi äitiään hämmentyneenä.

Petteri lupasi soittaa äidilleen ja ehdottaa kirjallisen kysymyksen tekemistä imetysmyönteisyydestä, vaikka arvasi että se olisi vähän noloa tässä vaiheessa vaalikampanjaa hallituspuolueen kansanedustajalle.

”Höpsis kultaseni, ei se ole ollenkaan noloa!”, kertoi Kaarina. Hän ei ollut tehnyt ollenkaan noloja pieniä talousarvioaloitteita viime syksynä, joten jokaiselle kansanedustajalle kollegojen toisilleen hiljaisuudessa suoma nolojen aloitteiden kiintiö ei ollut vielä hänen osaltaan täynnä.

Kaarina oli ollut kansanedustaja jo niin pitkään, ettei hän enää pienestä nolostunut. Hän oli oppinut, että tietty määrä valtiopäivätoimia tehdään vain jotta vaalikentillä voidaan näyttää kirjallinen tosite siitä, että johonkin tärkeään asiaan on kiinnitetty huomiota.

Nuorempana sitä luuli, ettei huomion kiinnittäminen tarkoita oikeasti mitään, mutta se tarkoittaa juuri tätä: noloja aloitteita.

”Sitä paitsi mä olen järjestänyt eduskunnan kansalaisinfossa keskustelutilaisuuden, jossa keskusteltiin muun muassa homeopatian mahdollisuuksista”, ilakoi Kaarina, joka jo näki mammajoogaryhmän äänten ropisevan omaan laariinsa.

Kaarina ei kertonut Marjutalle, ettei ollut itse aikoinaan täysimettänyt Petteriä päivääkään. Se ei ollut siihen aikaan tapana. Ei tainnut olla edes koko sana käytössä. Sen sijaan hän soitti miniälleen pitkän puhelun, jossa haukkui Tampereen neuvolat ja sen yhden vasemmistolaisen kansanedustajan, joka yritti tulla hänen ääniapajilleen.

Kun Pajun viisivuotias isosisko Patti ilmoitti, ettei aio isona imettää koska se näyttää tyhmältä, Kaarina näytti salaa tytölle peukkua. Hän osasi mukautua kaikkiin tilanteisiin.

Kirjoittaja on entinen vihreä kansanedustaja. Tarina jatkuu ensi tiistaina.

Viite