Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Hippi katkerana

Jatkokertomus. Hippien perheen elämää seurataan aina tiistaisin.

Jatkokertomus. Hippien perheen elämää seurataan aina tiistaisin.

7.12.2011

Rosa Meriläinen

Kansanedustaja Kaarina Hippi istui happamana miniänsä vegaanipullan äärellä. Vitkasti hän havahtui muun perheen riemukkaaseen kailotukseen: Paju-vauva oppi juuri sillä hetkellä hänen vanhojen silmiensä edessä kävelemään. Vauva otti todistettavasti viisi askelta.

”Kato äiti, Paju oppi kävelemään”, kiljui onnellinen Petteri-isä.

”Mää en missään vaiheessa ollut epäillyt, etteikö se oppisi”, lausui Kaarina ja siirsi katseensa takaisin katkeraan tyhjyyteen.

Jahka ilonpito Pajun elämän tärkeimmästä merkkipaalusta alkoi tunnin kuluttua laimeta, saattoi Marjuttakin istua anoppinsa seuraan juomaan yrttihauduketta. Hän alkoi luennoida luonnonmukaisesta metsänhoidosta, mistä oli kuullut viikonlopun Maan ystävien luontoäitileirillä.

”Eikös se luonnonmukainen metsänhoito tarkoita sitä, ettei hoideta”, tokaisi Kaarina.

”Äiti!”

Petteri oli huolissaan äidistään, joka ei ollut innostua enää mistään vääryyksistä. Kun Marjutta pyysi Kaarinaa puhumaan Ville Niinistölle asiasta, Kaarina vain tuhahti, että puhu itse, hän ei niille teineille itseään tuputa. Marjutta oli onneksi vieläkin niin voimaantunut metsäleirin jäljiltä, ettei pahoittanut mieltään vaan otti ja soitti siltä istumalta Niinistön esikuntaan.

”Paloma Hannonen”, vastasi erityisavustaja Paloma Hannonen puhelimeen.

”Marjutta Hippi täällä hei”, sanoi Marjutta.

Toivuttuaan nimen aiheuttamasta naurukohtauksesta, Hannonen kysyi koskeeko Hipin asia hyvyyttä vai pahuutta, sillä vihreän ministeriryhmän työnjaossa Hannonen vastaa hyvyydestä ja Lauri Korkeaoja pahuudesta. Kuultuaan Marjutan asian hän lupasi tehdä kaiken voitavansa metsien hyväksi. Marjutalle tuli hyvä mieli. Päivä paistoi suoraan sieluun. Kuopus oli oppinut kävelemään ja hän oli tehnyt parhaansa Suomen jylhän metsäluonnon eteen.

”skrbslsngghh”, jupisi Kaarina syödessään hunajaa suoraan purkista.

”Mitä sanoit äiti”, auttoi Petteri.

”Niin se vaan menee kuule poika, että armon vihreät jeesustelee ja minä niitä siitä pilkkaan. Se on luonnon laki. Niin se on aina mennyt ja se on ihan hyvä. Olisi pitänyt sut lapsena pakottaa Pyrintöön harrastamaan yleisurheilua niin olisit oppinut häviämään, kun kuule politiikassa asiat hävitään äänestys kerrallaan. Välillä kannatetaan maallista valtiota ja välillä ei, että välillä ne voittaa ja välillä me voitetaan ja on se kuule mullakin oikeus omaan maailmankatsomukseeni.”

Marjutta saapui keittiöön aurinkoa täynnä, mutta ymmärsi olla kehumatta itseään ja ihanaa Paloma Hannosta nähdessään Kaarinan myrtyneen ilmeen. Tällaisina hetkinä anoppi kaipasi vain kehua.

”Just Maan ystävien leirillä vanhat muisteli, että sä Kaarina olet aina ollut aikaas edellä!”

Kaarina nosti katseensa ja lapsenlapsensa Pajun syliin. Alkoi jo helpottaa.

Kirjoittaja on entinen vihreä kansanedustaja. Tarina jatkuu ensi tiistaina.

Viite