Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Hippi närkästyy

Hippien seikkailut.
Jatkokertomus. Hippien perheen elämää seurataan aina tiistaisin.

Jatkokertomus. Hippien perheen elämää seurataan aina tiistaisin.

1.3.2011

Rosa Meriläinen

Petteri Hippi oli juuri lukemassa tyttärelleen Lea Pennasen klassikkokirjaa Piilomaan pikkuaasi Marjutan rynnätessä itkien sisään. ”Uu-huu-huu”, vollotti Marjutta lohduttomasti ja alkoi keittää itselleen Women’s energy –yrttihauduketta.

Petteriä harmitti. Hän oli koko päivän rakentanut päässään hienoa teoriaa, jossa Muuli Mukkelis oli Timo Soini.

Perussuomalaisten kannattajat hän taas jakoi kettuihin ja muihin eli niihin, jotka pakkosyöttävät toisille tyhmyyttä ja laiskottelua aiheuttavaa jäätelöä ja mehua ja niitä jotka vain joutuivat näiden vaikutuksen alle vastoin omaa syytään.

Mutta kuka oli noita Kuva Kuva, siihen hän olisi halunnut kuulla Marjutan mielipiteen.

Petteri oli jo etukäteen kyllä arvannut, ettei Marjutan lobbausmatka vihreiden puoluevaltuuskuntaan voi sujua kovin hyvin. Marjutta oli ensin halunnut lobata vain Kaarinaa, Petterin kansanedustajaäitiä, mutta sen oli Petteri ovelasti estänyt kertomalla, ettei Kaarina juurikaan harrasta terveyspolitiikkaa. Petteri ei tohtinut kertoa vaimolleen, ettei äiti varmaankaan kannata Kela-korvauksia reikihoitoon.

Kaarina oli ensin ehdottanut, että Marjutta lähettäisi sähköpostia europarlamentaarikko Heidi Hautalalle. Niin pieni vaivannäkö ei kuitenkaan vielä tyydyttänyt Marjutan toimintatarvetta, joten Kaarina otti miniän mukaansa puoluevaltuuskunnan kokoukseen, jotta hän voisi siellä tutustua ihmisiin ja löytää hengenheimolaisia.

Heti kokoussaliin saavuttuaan Kaarina oli harhauttanut hapsottavatukkaisen miniänsä ja kiilannut itsensä eturiviin puolueen puheenjohtajan ja eduskuntaryhmän puheenjohtajan väliin. Se on varmin tapa päästä lehtikuviin.

Marjutta jäi ovensuuhun etsimään katseellaan vapaita tuoleja ja miellyttävän näköisiä kasvoja. Hän jumittuikin vain seisomaan ja tuijottamaan, eikä onnistunut keskustelemaan kenenkään kanssa reikihoitojen Kela-korvauksista. Kukaan ei näyttänyt hengenheimolaiselta.

Ensinnäkin Marjutta oli järkyttynyt siitä, että kaikki näyttivät olevan krapulassa, vaikka parhaillaan keskusteltiin niinkin tärkeästä asiasta kuin vihreiden ympäristöpoliittisesta ohjelmasta. Marjutta ei tiedä, että kaikkien puolueiden ohjelmat hyväksytään sunnuntaiaamuisin eli krapulassa. Se on politiikan laki.

Marjutta oli järkyttynyt myös siitä, että kokousväki ilmiselvästi naureskeli vakaville asioille, kuten pasutteille ja sivukiville. Osa nuorista miehistä ei edes kuunnellut muiden käyttämiä puheenvuoroja, vaan oli kumartunut omenakoneen äärelle hyräilemään mukana Andy Suonsilmän laulua Karrelle palanut enkeli.

”Ja se kamala Rosa Meriläinen puhui siellä Piilomaan pikkuaasista. Että persujen kanssa keskustelu on kuin matka Hihihi-rannikolle. Miten semmonen teini on voinut olla kansanedustaja!”, parahti Marjutta ja otti yskittävän ison kulauksen yrttihaudukettaan.

Petteri Hippi harmistui paljastuessa, ettei hänen vertauskuvansa Piilomaan pikkuaasista ollutkaan aivan ainutlaatuinen. Silti hän tunsi itsensä pikkuaasiksi, joka jäi vaille tukijoita. Ehkä lapsista kasvaisi musta kissa ja Korppu-koira, ajatteli Petteri hellästi.

Kirjoittaja on entinen vihreä kansanedustaja. Tarina jatkuu ensi tiistaina.

Viite