Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Hippi rakastuu, osa 3

Jatkokertomus. Hippien perheen elämää seurataan kahden viikon välein.

Jatkokertomus. Hippien perheen elämää seurataan kahden viikon välein.

24.4.2012

Rosa Meriläinen

Perustusvaliokunnan jäsenet keräsivät korkeina huojuvien paperipinojensa viereen palat mansikkakakkua ja kahvit. Kansanedustaja Kaarina Hipin omenaiset posket hehkuivat. Hän yksin tiesi, mistä moinen tarjoilu.

Eduskunnassahan on useimmissa valiokunnissa tapana, että mikäli kansanedustajan puhelin on soinut kesken kokouksen, hän hyvittää aiheuttamansa häiriön tarjoamalla seuraavana päivänä kakkukahvit. Kaarina oli ollut tavasta hyvillään, sillä hakulaiteaikana hän joutui pyytämään eduskuntaryhmän kanslian työntekijöitä tavoittelemaan häntä valiokuntien kokousten aikana, jotta olisi vaikuttanut kiireiseltä. Nyt moista painetta ei enää ollut. Pikemminkin oikeus olla tavoittamattomissa oli muodostunut kuningasluokan merkiksi.

Puheenjohtaja avasi kokouksen kiittäen myöhässä sisään astuvaa kansanedustaja Raimo Pallia tarjoiluista. Raimo heilautti rennosti kätensä lipalle ja sai vaivoin pidäteltyä Kaarinalle suunnatun silmäniskun. Hän istui Kaarinan viereen hipaisten tämän reittä.

Syystä puheenjohtaja ja valiokuntaneuvokset eivät muistaneet edustaja Pallin puhelimen soineen edellisessä kokouksessa. He eivät olleet istuneet paikalla.

Se oli nimittäin tapahtunut eilenillalla. Se kaunein. Juuri tämän nimenomaisen valiokuntasalin pöydällä, sillä Kaarina pitkäaikaisena poliitikkona oli tietoinen perinteiden velvoittavuudesta. Perustuslakivaliokunnan arvokas interiööri oli ollut useiden poikkipoliittisten salaparien suosiossa jo vuosikymmeniä.

Raimo Pallin puhelin oli soinut kesken aktin. Muistaessaan sen hikisen ja jännittävän tilanteen, Kaarina punastui. Yhtäkkiä hän pelkäsi kiinnijäämistä.

Kotona Tampereella hänen poikansa oli ivallisesti kysynyt, kannattiko Kaarinan näin mustata eduskunnan ainoan täysipäisen perussuomalaisen maine. Kaarina oli vain tuhahtanut. Hän oli jo tottunut 70-luvulla syntyneiden sovinnaisuuteen ja moralismiin, eikä ottanut sitä vakavasti.

Mutta nyt ajatus siitä, että kollegat valiokunnassa tietäisivät, tuntui kiusalliselta. Ja vielä epämiellyttävämmältä tuntui ajatus heidän parisuhteen julkistamisesta jossain pahansuovassa skandaalilehdessä, jossa kaikki kaunis ja luonteva muuttuisi rumaksi ja noloksi.

Kaarinan puhelin pärähti soittamaan Hectorin Mandoliinimiestä. Valiokunnan puheenjohtaja läiskäytti hyvillään kätensä yhteen todeten huomennakin nautittavan kakkukahveja. Nurkkaan ahdistetut asiantuntijat vaikenivat huomatessaan, ettei kukaan kuunnellut heitä. Raimo Palli nauroi hohottaen ja vierustoveri kiirehti sammuttamaan päälle unohtuneen puhelimensa ennen kuin se ehti soida.

”Pieni hetki”, supatti Kaarina luuriin rynnätäkseen käytävän puolelle puhumaan ääneen.

Toisessa päässä oli hetken hiljaista. Vaivautuneen rahinan takaa kantautui nyyhkäisyjä ja humalainen kuorsahtava rykäisy. Raimo Pallin vaimo se siellä oli lukenut Kaarinan miehelleen lähettämät tekstiviestit ja uhkasi toimittaa ne julkisuuteen, jotta kaikki tietäisivät millainen kauhea toisten-miesten-vokottelija Kaarina oli. Jos Kaarina kerrankin vielä olisi tekemisissä Raimon kanssa, uhkaus toteutuisi.

Samalla Raimo astui käytävään, jonka kaiku voimisti hänen hellän iloisen äänensä vaimon korviin asti:

”Lähdetkö diplomaattihuoneeseen?”

Kaarina pyörtyi.

Kirjoittaja on entinen vihreä kansanedustaja. Tarina jatkuu kahden viikon kuluttua tiistaina.Lisää aiheesta:Viite