Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Hippi saa ääniä

Hippien seikkailut.
Jatkokertomus. Hippien perheen elämää seurataan aina tiistaisin.

Jatkokertomus. Hippien perheen elämää seurataan aina tiistaisin.

14.6.2011

Rosa Meriläinen

Kansanedustaja Kaarina Hippi ei pitänyt häviämisestä. Hänellä oli tapana ottaa tarkkaan selville ennen äänestyksiä siitä, mikä tulee olemaan voittava kanta. Silloin oli mahdollista joko siirtyä voittajan puolelle, esittää ettei tosissaan yrittänyt ja kuvitellutkaan mitään tai esittää happamat jälkiviisaat kommenttinsa jo etukäteen ja antaa näin itsestään kaukonäköinen vaikutelma.

Kaarinalle oli siis selvinnyt hänen ylityöllistetyn ja -koulutetun avustajansa puolueen paikallisjärjestöihin tekemän soittokierroksen perusteella jo aikaa sitten, ettei puolueen puheenjohtajaksi ollut saumaa. Sen sijaan puoluevaltuuskunnan puheenjohtajaksi hän voisi päästä.

Niinpä Hippien perhe matkusti kokonaisuudessaan puoluekokoukseen antaakseen isoäidille tukensa. Paju osallistui kokousvauvojen yhteiseen huutokonserttiin, Marjutta lobbasi luontaishoitoja ja Petteri puhui yliopistopolitiikkaa Vihreiden Sosiologien tapaamisissa. Viisivuotias Patti oli ilmoitettu lastenhoitoon, mutta hän kieltäytyi osallistumasta siihen kuultuaan, ettei se ole kokous.

”Minä haluan puhua miklofoniin”, ilmoitti Patti.

Ja todella, vapaan sanan aikana Patti onnistui livahtamaan Petterin kainalosta saliavustajan luokse ja saamaan hämmentyneeltä rouvalta mikrofonin: periaatteessa mikään puolueen säännöissä ei evännyt etukäteen Patin puheoikeutta.

”Aikuisten kokouksen jälkeen pitäisi olla pienten kokous, jossa puhutaan harrastuksista”, huusi Patti mikrofoniin, jota piteli tukevasti kaksin käsin, rokkiasennossa.

”Mä haluan kalastaa ja onkia…”, Patin toivomuslista sen kuin piteni:

”… sitten semmosia pelejä, joissa on pallo ja joissa ei ole palloa”.

Kokouksen puheenjohtaja koputti kiukkuisena nuijaansa, sillä Patti oli ylittänyt säädetyn kahden minuutin puheajan.

”Ja sitten mä haluaisin harrastaa tota nuijailua, kun sitten mummunkin olisi pakko mua kuunnella”, lopetti Patti saaden myrskyisät aplodit ja naurunremakat. Hieman punoittava Kaarina Hippi taputti myös.

Lounastauolla kaikki halusivat tulla juttelemaan Patille. Helsingin Sanomat otti hänestä kuvan nettisivuilleen ja saamastaan huomiosta riemastunut Patti kertoi kaikille reippaasti olevansa viisivuotias.

Kun oli aika äänestää valtuuskunnan puheenjohtajasta, voitonvarma Kaarina Hippi kääri liehuviittansa ja purjehti eturivin keskelle valmiina valokuvattavaksi voittonsa hetkellä. Toinen vastaehdokkaista oli saanut kuulla etukäteen häviävänsä, koska yöllä käydyissä neuvotteluissa paikka oli koplattu piirien keskeisellä sopimuksella Hipille.

Niinpä informoitu vastaehdokas kävi tekosyyhyn vedoten vetäytymästä kisasta. Toinen, nuori tyttöparka Vaasasta, ei ehtinyt tehdä samaa, koska oli krapuloissaan hukannut puheenvuoropyyntölaput. Hän saikin äänestyksessä vain 8 ääntä.

Mutta eipä mennyt hyvin Kaarinallakaan. Kävi ilmi, että suurin osa äänistä oli täytynyt hylätä, sillä niihin oli liitetty väärä etunimi: Patti. Kaikkiaan Patti Hippi sai 213 ääntä ja naamansa lehteen, häpeästä punertavan isoäitinsä viereen.

Kirjoittaja on entinen vihreä kansanedustaja. Tarina jatkuu ensi tiistaina.

Viite