Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Ja jeesustelu-palkinto menee...

20.12.2012

Hanna Eriksson

Jaan tämän vuoden ruusut ja risut jouluseimiasetelman hahmojen muodossa.

Aloitan itsestäni. Saan Vuoden lammas -palkinnon ilmastonmuutoksesta. Tiedän täydellisesti, että jotain suurta pitää tehdä äkkiä. Silti en ole kirjoittanut aiheesta tänä vuonna yhtään juttua, olen ajanut pyörän sijaan autolla lyhyitä ja pitkiä matkoja enkä ole hankkinut uuteen taloyhtiöömme kompostoria: biojäte menee roskiin, koska sitä ei jäteyhtiön mukaan kannata kerätä. Olen määkinyt, että jonkun pitäisi tehdä jotain.

Ajankohtaisen paikan vuoksi Päivi Räsänen saa vuoden jeesustelu- eli hurskastelupalkinnon, koska vastusti tänä vuonna Israelin palestiinalaisalueelle rakentamien laittomien siirtokuntien tuotteiden merkitsemistä. Räsänen hurskasteli sanomalla, että siirtokuntatuotteiden merkitseminen kärjistää poliittisia jännitteitä. Hän jätti sanomatta, että laittomien siirtokuntien rakentaminen kärjistää jännitteitä.

Vuoden Maria -palkinto annetaan taas minulle, koska olen hiljaa hyväksynyt VR:n paikallisjunien 5–90 minuutin myöhästymiset. En ole tehnyt asiasta VR:lle yhtään kirjallista valitusta. Olen tutkinut asiaa vain hiljaa sydämessäni. Ja raivonnut sosiaalisessa mediassa. Ja jupissut junanvaunussa. Nämä eivät tilastoidu valituksiksi. VR jatkaa valitsemallaan raiteella.

Vuoden Joosef -palkinto annetaan toisten lapsista pyyteettä huolehtiville suomalaisille. Kun Jyrki Katainen sanoi, että pienten lasten äidit pitäisi saada nopeammin töihin, kotona olevat vanhemmat heräsivät huolehtimaan uravanhempien lasten mielenterveydestä ja uravanhemmat alkoivat huolehtia kotivanhempien lasten sosiaalisesta kyvyttömyydestä. Jompien kumpien lapset ovat loppujen lopuksi niitä, jotka aiheuttavat yhteiskunnalle myöhemmin ongelmia.

Yhdistetty Tähti, Vuoden Jeesus, Itämaan tietäjät ja Suuri enkelijoukko -palkinto jaetaan sille, joka ratkaisee eurokriisin, kestävyysvajeen, ilmastonmuutoksen, biodiversiteetin katoamisen, merten happamoitumisen, kuntauudistuksen, sote-alueiden toteuttamisen, jouluähkystä palautumisen ja vääränkokoisten joululahjamonojen oikean palautuskanavan löytämisen ennen uutta vuotta.

Jos voittajaa ei löydy, jatkamme asian käsittelyä ensi vuonna.

Kirjoittaja on Vihreän Langan toimituspäällikkö.

Viite